- דף הבית
- ראשי
- אלכוהול
- ליקר
- ליקרים אחרים
- מארז אפרול שפריץ
מארז אפרול שפריץ
- 700 מ"ל
- איטליה
אפרול שפריץ - Spritz Veneziano (או Spritz Italiano), הנקרא גם קוקטייל ונציה בלבד, הוא אחד המשקאות האיטלקיים הפופולריים ביותר. קוקטייל על בסיס יין איטלקי, המוגש בדרך כלל כאפריטיף בצפון מזרח איטליה. במארז בקבוק אפרול 700 מ"ל ובקבוק צינזנו מבעבע. להכנת השפריץ הקלאסי, השתמשו בנוסחה 3: 2: 1, כלומר שלושה חלקים יין מבעבע (במקרה הנוכחי צינזאנו, אבל כל יין מבעבע לבן יבש יעבוד), שני חלקים אפרול, וחלק אחד סודה.
מחפשים את הקוקטייל המושלם לאירוח קייצי? הכירו את האפרול שפריץ
מחפשים את הקוקטייל המושלם לאירוח קייצי? בנסיבות הללו, כדאי שתכירו את האפרול שפריץ! מדובר במשקה אפריטיף שניחן בגוון כתום בהיר ובטעם מריר-מתקתק. שיעורי האלכוהול שלו נמוכים יחסית, כך שלא זו בלבד שאינו מאיים על אלו שלא נוהגים לצרוך אלכוהול על בסיס קבוע, אלא שהוא מתאים אופטימלית לסחרור ראש קליל עד להתחלת האירוח באופן רשמי.
זהו למעשה הדרינק הכי כיפי ושמח שניתן לצנן באמצעותו את החום הלוהט השורר בחודשי יולי- אוגוסט, מה שהופך אותו במקומות רבים ברחבי העולם הוא נחשב כיום למרענן הרשמי של הקיץ. יתירה מכך, בנוסף לכול מעלותיו הרבים, קל מאוד לזכור כיצד מכינים אותו, שכן יחס הרכיבים שלו על פי המתכון הבינלאומי הוא 3:2:1.
אפריטיף איטלקי בטעם הדרי מתקתק-מריר
אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שבגרסה הפופולרית כוללים מרכיבי האפרול שפריץ פרוסקו, אפרול ומי סודה שנמזגים לכוס מעל לקוביות קרח. האפרול הנו משקה הבסיס. זהו אפריטיף איטלקי בטעם הדרי מתקתק-מריר, עם 11% אלכוהול. הוא כולל בין יתר הרכיבים המשמשים לייצורו גם תבלינים מקומיים וצמחים עשבוניים דוגמת ריבס, צ'ינכונה וגנציאנה.
הפרוסקו הנו יין מבעבע איטלקי, אולם לצורך הכנת האפרול שפריץ, ניתן בהחלט להמירו בשמפניה צרפתית, קאווה ספרדית או בכול יין לבן מבעבע יבש. אף את האפרול אפשר להמיר בקמפרי, אך יש לקחת בחשבון שהתוצאה תהיה הארד קור של הדרינק המקורי, היות הקמפרי מכיל שיעור כפול של אלכוהול ביחס לאפרול וגם מריר יותר.
קליל, מרענן ומאוזן להפליא
יחס הרכיבים המקובל להכנת האפרול שפריץ הוא 3 מנות פרוסקו יחד עם 2 מנות של אפרול ומנה אחת של סודה. המתכון הקלאסי מורכב ממילוי כמות נדיבה של קרח בכוס יין קלאסית או כוס בלון, מזיגת הפרוסקו והאפרול וסגירה בנגיעה של מים מוגזים. עם סיום ההכנה, יש לערבב היטב את המשקה בעזרת כפית ארוכה, ונהוג בדרך כלל לקשט בפלח תפוז בטרם ההגשה.
טעמו המיוחד של האפרול שפריץ מאופיין בעשבי תיבול ושורשים שונים, ושזורים בו נגיעות של קליפות מרירות ותפוזים מתוקים. כל אלו מעניקים לו את הטעם הקליל והמרענן, הניחן במתיקות פירותית לצד מרירות נעימה ומאוזנת להפליא, והופכים אותו לקוקטייל האולטימטיבי במגוון רחב של אירועים חברתיים שונים, בין אם מדובר במפגש עם חברים, דייט רומנטי או מסיבה משפחתית, ובפרט בימי הקיץ החמים.