ג'ין גורדון - מותג הג'ין המוביל והנמכר בעולם נוסד ב-1769 בלונדון על ידי סקוטי בשם אלכסנדר גורדון . ההקפדה על איכות הזיקוק היתה אחד מאבני הדרך של גורדון בדרך ליצירת סגנון הג'ין הנפוץ כיום הלונדון דריי ג'ין. באותה תקופה רוב היצרנים יצרו ג'ין לא מזוקק היטב, לא טהור ובעל טעמי לוואי שבכדי להסוותם הוסיפו למוצר סוכר. הג'ין של גורדון בזכות איכותו וטוהרתו לא נזקק לתוספת הסוכר וכך נוצר סגנון הג'ין היבש המוכר London Dry Gin . במהלך המאה ה-19 עסקיו של גורדון שגשגו והוא הפך לספק הכמעט בלעדי של המושבות הבריטיות ושל כוחות הצבא (ג'ין נודע כתרופה אפקטיבית נגד מלריה). בשנת 1898 נוצרה שותפות בין חברת גורדון למזקקת ג'ין דומה אחרת , טאנקרי בכך הפכה לחברה עולמית כאשר את מירב ההצלחה בארצות הברית קוצר הטאנקרי. גורדון נושא את תו המלוכה כאשר מונה על ידי המלכה אליזבת והמלכה האם ונחשב כספק בלעדי לחצר המלוכה. ראש חזיר הבר המונצח על התווית הינו הסמל ההיסטורי של השבט גורדון. מומלצת בדרך הקלאסית עם טוניק או עם מיץ תפוזים.
הוא טרנדי, פופולרי ובמיינסטרים הישראלי: קבלו את הג'ין גורדונ'ס
בעשור האחרון זוכה הג'ין לפריחה מחודשת, וממשקאות של גיקים וקשישים במשחקי ברידג' הפכו לדבר הכי טרנדי על הבר, ואם אתם מרגישים שממש נשאבתם לכול עניין הג'ין, כדאי שתכירו את הג'ין גורדונ'ס, הנחשב כיום למותג הג'ין הפופולרי והנמכר ביותר ברחבי העולם!
מבית חברת מבחר המשקאות מסבירים שהקאמבק שעשו משקאות הג'ין והגעתם למיינסטרים הישראלי נובע מהרבגוניות של המשקה, העלייה במגמת הייצור של הכהילים
הארתיזנליים המיוצרים בדרך המסורתית והמחיר המשתלם.
הג'ין גורדונ'ס פותח בלונדון במאה ה- 18 על ידי איש עסקים סקוטי בשם אלכסנדר גורדון. מרבית המזקקים באותם הימים ייצרו ג'ין שאינו טהור, שלא זוקק היטב והתאפיין בטעמי לוואי. על מנת להסוות את טעמי הלוואי הללו, נהגו להוסיף לג'ין סוכר בתהליך הייצור.
London Dry Gin
ההקפדה על איכות זיקוק הג'ין היוותה את אחת מאבני הדרך של אלכסנדר גורדון, ולאחר מספר ניסיונות לא מבוטל, הוא הצליח בסופו של דבר להגיע אל הנוסחה הרצויה, הכוללת בתוכה 7 נותני טעם שונים. איכות זיקוק של הג'ין הייתה כה גבוהה שלא נדרשה תוספת סוכר לנטרול טעמי הלוואי. כך למעשה הומצא סגנון הג'ין היבש, המוכר בכינוי
"London Dry Gin".
בשנת 1769 החל שיווקו של הג'ין גורדונ'ס, ובתוך זמן קצר הפך למשקה המועדף במסבאות שבלונדון, אם בשל טעמו המעודן או מעצם העובדה שניתן היה ללגום ממנו מבלי לערבב אותו במשקה קל לצורך הסוואת טעמי הלוואי. עסקיו של אלכסנדר גורדון פרחו ושגשגו לאורך כל המאה ה- 19, ובשנת 1898 התמזגה חברת גורדון עם מזקקת ג'ין גדולה ששמה Tanqueray.
ג'ין גורדונ'ס פינק
חברות גורדון ו- Tanqueray היו כבר אז מובילות שוק, כך שהמיזוג ביניהן הוביל לתהפוכות של ממש בשוק הג'ין העולמי. ייצור הג'ין גורדונ'ס כולל מספר שלבים כשבשלב הראשון משרים 7 נותני טעם בוטניים באלכוהול טבעי. מדובר בנותני טעם בוטניים שהחברה מקפידה עד היום לשמור אותם בסוד.
בתום ההשריה מזוקק האלכוהול 3 פעמים בטכניקה של זיקוק דודי מסורתי. על מנת להגיע לחוזק אלכוהולי המבוקש, מדולל התזקיק במים זכים. מותג הג'ין הזה מכיל 37.5% אלכוהול ומתאפיין בארומות ובטעמים של ערער עם מגוון עשבי תיבול.
גרסה נוספת היא ג'ין גורדונ'ס פינק, המורכב מגרגרי הערער, אנג'ליקה וכוסברה, וניחן במתיקות פירותית טבעית. שני המשקאות הג'ין הללו נחשבים לבחירה מושלמת ללילות הקיץ החמים, בין אם שותים אותו נקי ובין אם משלבים אותו עם טוניק, טוניק לימון או מיץ תפוזים.