וויסקי виски
ויסקי הוא משקה חריף מזוקק נפוץ, המופק על ידי התססה כהלית של דגנים וזיקוק נוזלי התסיסה. את תוצר הזיקוק, שנהוג לכנות באנגלית New-Make, מיישנים בחביות עץ אלון, לרוב מפוחמות בחלקן הפנימי. אחוז האלכוהול המינימלי בויסקי הוא 40% אלכוהול בנפח.
המדריך: כל מה שצריך לדעת על וויסקי לפני ששותים
מהם סוגי הוויסקי השונים, היכן יוצר הוויסקי לראשונה, באיזו כוס כדאי להגישו והאם מומלץ לשתות אותו נקי או עם קוביות קרח? אנשי הצוות המקצועי מבית "מבחר המשקאות" מציינים שהוויסקי הוא משקה חריף מזוקק, המופק באמצעות הלתתה של דגנים, התססה כהלית וזיקוק נוזלי התסיסה.
בשלב העוקב, מיישנים את הנוזל האלכוהולי בחביות עץ אלון לפרק זמן שנע בין 3 שנים ל- 21 שנים או יותר, כשבפרק הזמן הזה סופח הוויסקי מהחביות את הארומה המיוחדת ואת הגוון הזהוב שלו. בתום תהליך היישון עובר המשקה סינון אחרון בטרם העברתו לבקבוקים. שיעור האלכוהול המינימלי בוויסקי הנו 40%, אולם הוא נע על פי רוב סביב ה- 60%.
ויסקי מאלט וויסקי גריין
על פי ההערכות, הוויסקי הראשון זוקק לראשונה בסקוטלנד או באירלנד במאה ה- 15 על ידי האלכימאים שביקשו לייצר את מי החיים (אקווה ויטה). הוא שימש בהתחלה כתרופה, בעיקר בקרב אצילים ובני מלוכה, אך נפוץ ברחבי האי הבריטי והפך במהרה למשקה מבוקש. כחלק מהקולוניזציה של האימפריה הבריטית, חצה הוויסקי את האוקיינוס האטלנטי, וכיום נחשב לאחד מהמשקאות הפופולריים ביותר ברחבי העולם.
ניתן למנות כמה דרכים לסיווג הוויסקי לקטגוריות, אם מבחינת הרכב הדגנים ואם מבחינת המיקום הגאוגרפי ומסורת ההתססה והזיקוק. מבחינת הרכב הדגנים, אפשר לחלק את הוויסקי לשני סוגים עיקריים שהם ויסקי מאלט שמיוצר מלתת שעורה וויסקי גריין שמיוצר דגנים אחרים דוגמת חיטה, שיפון, תירס וכדומה.
הוויסקי הסקוטי, האירי והאמריקאי
בין שני הסוגים הללו, ניתן למנות מגוון שילובים שונים, החל מוויסקי סינגל מאלט המיוצר כולו במזקקה אחת ומכיל לתת שעורה בלבד, דרך ויסקי בלנדד מאלט העשוי מלתת שעורה של מספר מזקקות, וכלה בבלנדד ויסקי שהנו תערובת של גריין ומאלט ממזקקות שונות.
בהיבט הגאוגרפי אפשר למצוא את הוויסקי הסקוטי שמתיישן שלוש שנים לפחות בחבית עץ אלון ומזוקק פעמיים לפחות, וכן את הוויסקי האירי שידוע בטעמו המעודן ביחס לוויסקי הסקוטי.
הוויסקי האמריקאי המחולק לשישה תתי סוגים (בהם בורבון, ויסקי תירס, ויסקי מאלט ועוד) וכן הלאה. הוויסקי משמש למספר רחב של קוקטיילים, אולם במידה ושותים אותו נקי, מומלץ להגישו בכוס ייעודית מעוצבת (המכונה "כוס אולד פאשנד") עם מעט מי ברז או כמה קוביות קרח.