מחפשים יין עשיר ואלגנטי שמשתלב טוב עם כל דבר כמעט? הכול על שרדונה
מחפשים יין עשיר ואלגנטי שמשתלב היטב עם כל דבר כמעט? כדאי שתכירו את השרדונה! בשנים האחרונות ביסס השרדונה את מעמדו בישראל כיין איכותי שמשתלב נהדר בכול אירוע ועם מגוון רחב של מאכלים שונים, אבל מאידך גם לא יקר במיוחד, בדיוק מה שצריך כדי שיין יהפוך לפופולרי כל כך ולאחד מסוגי היינות הנמכרים ביותר בארץ ובעולם.
הוא מככב באירועים עסקיים ומשפחתיים חגיגיים, דוגמת ערבי השקה של מוצרים שונים, חתונות ובר מצוות, ומנגד גם במסעדות אקסקלוסיביות, בבתי קפה קטנים ואינטימיים או בפאבים שכונתיים. אז מה סוד הקסם הטמון ביין הזה שגורם לאנשים רבים להתחבר אליו? אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שהשרדונה הנו זן ענבים שמקורו בחבל בורגון שבצרפת והוא משמש לייצור יין לבן.
יכולת הסתגלות גבוהה לסביבות שונות
בית גידולו הטבעי של השרדונה הוא בורגון שבצרפת, אלא שכיום מגדלים את הזן הזה כמעט בכול מקום ברחבי העולם, כגון בצפון אמריקה, דרום אמריקה, אירופה, אוסטרליה, אפריקה, ואפילו כאן בישראל.
מדובר בזן ענבים שניחן ביכולת הסתגלות גבוהה לסביבות שונות, כשטעמיו וניחוחותיו מושפעים מהטרואר של האזור (מכלול תנאי סביבה במרחב הגידול, לרבות תנאי אקלים, הרכב האדמה, כושר הספיגה שלה, שיפוע המדרונות וכן הלאה) והאופן הייצור.
השרדונה הצרפתי למשל מתאפיין בתתי טעם מעט מתכתיים, בעוד שהשרדונה ניחן בטעמים וארומות של וניל קלוי. באופן כללי, באזורי אקלים קרים מתאפיין השרדונה בשקיפות גבוהה, חמיצות גבוהה, ומינרליות ימית ששלובים בה טעמים של פירות ירוקים.
מתמזג נפלא עם מנעד רחב של מזונות וטעמים
באזורים ממוזגים ניחן השרדונה בחמיצות גבוהה עד בינונית, וכן ריחות וטעמים של תפוח, מלון ופרי הדר, ואילו באזורי אקלים חמים מתאפיין היין בחמיצות בינונית וטעמים של פירות טרופיים. כאמור, יינות שרדונה יכולים להיות בחירה מושלמת הן באירועים רשמיים והן במפגשים בלתי פורמליים כמו אירוח חברים במרפסת, ארוחת צהריים קלילה, פיקניק או ברביקיו. ניתן להגישו כאפריטיף, אבל גם לשלבו במהלך הארוחה.
הוא מתמזג נפלא עם מנעד רחב של מזונות וטעמים, אולם השילוב האידאלי בין מזון ויין תלוי במידה רבה בסוג השרדונה ובשיטת הייצור שלו. יינות שעברו יישון בחביות עץ אלון נוטים להתאפיין בגוף ובטעם כבדים יותר, ולפיכך מותאמים יותר למאכלים עשירים בטעמים דוגמת גבינות בשלות ומנות חריפות, ואילו יינות קלילים יותר, אשר לא עברו יישון, ישתלבו עם תבשילים עדינים כמו סלט ירקות, עוף או דג.