shoping cart 0

אוזו

סנן על פי
אפס סינון
אוזו מטאקסה
אוזו מטאקסה
מחיר ל-100 מ"ל - 12.71

אוזו מטאקסה הוא מהמפורסמים ומהאיכותיים בקטגוריה. האוזו מיוצר ע"י "מטאקסה" השייך לבית רמי קוואנטרו היוקרתי. זהו אוזו כשר, אחד הבודדים הקיימים בעולם. כמו כן, אוזו מטאקסה הוא האוזו הנמכר ביותר בארה"ב וקנדה.אוזו הוא המשקה האלכוהולי הפופולארי ביותר ביוון. ישנם מותגים רבים של אוזו ברחבי יוון, אולם נדיר למצוא אוזו ברמת פרימיום כמו אוזו מטקסה, עם דגש על ארומאטיות ותבלון. אוזו הוא משקה אלכוהולי בטעמי אניס, תבלינים שונים ואווירה ים תיכונית. הוא מוגדר כאפריטיף, אולם ניתן לשתות אותו לכל אורך היום.מטקסה, אוזו ברמת פרימיום, מתאים מאוד גם לליווי ארוחה, למגוון רחב של מנות - במיוחד כאלה בעלות אופי ים תיכוני.אוזו מטקסה נוצר על ידי המאסטר של מטקסה, קוסטס רפטיס. מומחיותו של קוסטס בזיקוק איכותי ובבחירת חומרי הגלם הטובים ביותר, היא זו שהובילה אותו לייצר אוזו אחר, איכותי במיוחד. הייחודיות של אוזו מטקסה נובעת ממספר דברים. ראשית, בחירה של מרכיבים בוטאניים נדירים כגון מסטיק (שרף). המסטיק הוא מרכיב מהולל בשל הארומאטיות המיוחדת שלו. זהו מרכיב יקר מאוד, מסיבה זו הוא אינו בין רכיבי מרבית מותגי האוזו.אוזו מטקסה מיוצר במיכלים קטנים, זאת בשל חוסר ההתפשרות בשימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר ושאיפה תמידית להגיע לאוזו מושלם. המתכון של אוזו מטקסה מכיל פי שלושה מכמות וסוג התבלינים הנמצאים ברוב מותגי האוזו.לא לחינם הפך במהרה אוזו מטקסה לאחד ממותגי האוזו המפורסמים בעולם. ניתן לזהות את אוזו מטקסה בקלות רבה, זהו בקבוק האוזו היחידי שצבע הזכוכית שלו כחול בהיר. מומלץ לשתות את אוזו מטקסה עם קרח ומים, או בתוספת משקאות קלים רבים כמו לימונדה, אשכוליות ועוד

89.00 ₪

מחפשים משקה אפריטיף יבש? כדאי שתכירו את האוזו

אוזו | מבחר המשקאותמחפשים משקה אפריטיף יבש שתוכלו להגיש לפני הסעודה הגדולה? כדאי שתכירו את האוזו! אנשי הצוות המקצועי של מבחר המשקאות מסבירים שהאוזו הנו משקה חריף מזוקק שמקורו ביוון. 

הוא משויך למשפחת משקאות האניס, המיוצרים מהתססה וזיקוק אלכוהול, תוך השריית פירות, כוכבי אניס, תבלינים ורכיבים נוספים בשלב התסיסה. משקאות האניס מתאפיינים בטעם אניס מודגש, שיעור אלכוהול גבוה (נע בין 40% ל- 80%) והגוון השקוף המשתנה ללבן עכור כתוצאה מקריסטליזציה. 

משקאות האניס נחשבים למשקאות הלאומיים של ארצות המזרח התיכון וחלק בלתי נפרד מהתרבויות באזור. הערק, לדוגמה, הופק לראשונה בסוריה ובלבנון ונצרך בעיקר במזרח התיכון. ראקי, לעומת זאת, הוא המשקה הלאומי של טורקיה, בעוד הסמבוקה משויכת לאיטליה והאניסטה לצרפת.

תהליך הייצור של האוזו

בדומה לשאר המשקאות ממשפחת האניס, האוזו יוצר כבר בתקופת האימפריות הביזנטית  והעותמאנית. במאה ה- 19 זכה ייצור האוזו לתנופה בעקבות השתחררותה של יוון מהשלטון העותמאני והפיכתה למדינה עצמאית. בשנת 1856 הוקמה בעיר טירנבוס מזקקת האוזו הראשונה, ובשנת 1932 החלו להשתמש במבשלות נחושת לזיקוק האוזו. טכניקה זו משמשת עד היום כשיטה עיקרית לייצור האוזו. 

תהליך הייצור של האוזו מתחיל בהשריית זרעי אניס, ליקוריץ (שוש) ותבלינים אחרים מאותה המשפחה, באלכוהול 96%. כל אחד מיצרני האוזו מכניס לתערובת רכיבים נוספים לשם הטעם על פי בחירה (דוגמת ציפורן, שומר, קינמון, כוסברה, שקדים, מנטה וכן הלאה). הרכיבים הספציפיים המוכנסים לתערובת מסווגים בקרב כל אחד מיצרני האוזו לסוד מוגן ושמור.

צורת ההגשה המקובלת

לאחר ההשריה מוכנסת התמיסה שמתקבלת למבשלות נחושת ומזוקקת פעם אחת או יותר. בשלב הבא מקורר התזקיק ומאוחסן למשך חודשים ספורים, ואז על פי רוב מדולל במים עד לשיעור של 40% אלכוהול. 

ביוון ובמקומות נוספים במזרח התיכון, נהוג להגיש את האוזו כמשקה אפריטיף לצד מתאבנים (מזטים, מנות פתיחה קטנות לפני ארוחה שמטרתן לעורר את התיאבון) כמו זיתים, פרוסות דג כבוש, פרוסות פטה, פלחי גבינה וכדומה. 

הוא נחשב גם לשחקן ליווי מצטיין לצד סלטים שונים כגון פאבה (ממרח אפונה יווני), צזיקי (סלט מלפפונים ויוגורט), סקורדליה (ממרח שום יווני) או כל ארוחה יוונית קיצית קלה. מומלץ להגישו בכוס גבוהה ולגמוע אותו כמשקה ארוך כשהוא מדולל במים, עם או ללא תוספת קרח.

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים