shoping cart 0

אניס

משקאות אניס הם סוג של משקאות אלכוהולים המיוצרים מהתססה וזיקוק של אלכוהול בעיקר ענבים והשריית כוכבי אניס בתוך הנוזל. במשקאות אלו טעם האניס הוא מודגש מאוד ואחוז האלכוהול בהם הוא גבוה, בדרך כלל בין 40 ל-80. רוב משקאות האניס הם המשקה הלאומי של מדינות המזרח התיכון ומהווים חלק חשוב מהתרבויות באזור.

מאפיין של משקאות האניס הוא שינוי צבעו במגע עם נוזלים. כאשר שמני האניס מומסים בריכוז גבוהה של אלכוהול צבעם הוא שקוף, אך כאשר הנוזל בא במגע עם נוזל אחר, ריכוז האלכוהול יורד והשמנים עוברים קריסטליזציה ומתקבל צבע לבן עכור. בעוד משקאות האניס הופכים לבנים, משקאות הפסטיס הופכים צהובים.

פרנו - פרנו אניס הוא אפריטיף אניס, שהומצא בצרפת על ידי ז'ול פרנו כתחליף לאבסינת האסור.

המתכון כולל נענע, קמומיל, זעתר וכוסברה בין צמחים רבים אחרים, אבל הכוכבים העיקריים של התוכנית והטעמים השולטים כאן הם אניס ושומר פורחים.

סנן על פי
אפס סינון
אבסנט ואן גוך 55
אבסנט ואן גוך 55
מחיר ל-100 מ"ל - 21.29

אבסינט היה האפריטיף המוביל של המאה ה 19, ושמו נקשר לציירים ואמנים של התקופה והוא נחשב כמשקה של ה “בוהמה” הפריזאית. ב 1998 אושר שוב השימוש במשקה תחת מגבלות בכמות הלענה המותרת בו. מזקקות פרובנס היו הראשונות לייצר את האבסנט לאחר שנות האיסור, משקה האבסנט מורכב מצמח הלענה, קני סוכר, אניס וצמחים נוספים שהושרו באלכוהול וזוקקו והוספה של מים מדללת את אחוז האלכוהול הגבוה שלו. צבעו הירוק מגיע מההשרייה השנייה של הצמחים. ושמו נקשר לצייר ההולנדי המפורסם ואן גוך שעליו סופר כי כרת את אוזנו כאשר היה במצב הזייתי עקב שתיית אבסנט מוגזמת. את הבסנט נהוג לשתות בצורה המסורתית כלומר מזיגה של אבסנת ואחריה המסה של סוכר על ידי מים לתוך הכוס תוך כדי שימוש בכפית ובסיום התהליך ערבוב להמסה מוחלטת של הסוכר בכוס. שמו יצא על ההזיות והחוויות המסעירות שנקשרו בצריכתו והוא נאסר לשתייה במדינות רבות. איזכורים לשימושים רפואיים בו קיימים כבר ב 1500 לפני הספירה על ידי המצרים, וב 580 לפני הספירה על ידי היוונים. בצרפת החלו להשתמש בו בסוף המאה ה 18 והיה זה הנרי פרנו שב 1805 הקים את מזקקת האבסנט הראשונה בחלקה המזרחי של צרפת. במהלך כיבוש אלג’יר בשנות ה 30 של המאה ה 19 קיבלו החיילים הצרפתים אבסנט לשיכוך כאבים אבל כבר אז היה ידוע שנהגו להגדיל את המנות ובכך לטפל במכאובי הגעגועים הביתה. משם כבש המשקה בסערה את הברים ובתי הקפה הפריזאים והפך למשקה של אחר הצהריים, האפריטיף שלפני ארוחת הערב. לאחר גידול משמעותי בכמות האלכוהוליסטים בצרפת והקמתן של תנועות נגד, נאסר השימוש במשקה ב 1915 וכאן נכנסו לתמונה משקאות הפסטיס והאניס כתחליף לאבסנט האסור

149.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים