וויסקי גלנמורנג'י "אוריג'ינל" הוא וויסקי סינגל מאלט מפתה במיוחד. התחדשנו בגירסת ה 12 שנה והוא בעל ניחוח ראשוני של פרי הדר, אגסים ואפרסקים בשלים, משולב בגלידת ווניל וניחוחות פרחוניים של גרניום ומנטה פראית.הוספת מים לוויסקי מחזקת את ניחוחות פרי ההדר, ולניחוחות הפרי מצטרפים גם ניחוחות של יערה ונרקיסים, ולאחר מכן מתווספים ניחוחות תבליניים של אקליפטוס, מוסקט וג'ינג'ר.אל טעמי הגן האיטלקי – וניל חלק, אפרסקים בשמנת, מנדרינה ולימון – מצטרפים טעמים ארומטיים של שומר ומוסקט, שקדים פריכים וקוקוס, המתחלפים בטעמי שקדי תבלין. הסיום מכיל את המתיקות של מיצים משובחים.
נמנים עם חובבי הוויסקי? כדאי שתכירו את המותג גלנמורנג'י 12!
במידה והנכם נמנים עם חובבי הוויסקי, כדאי שתכירו את המותג גלנמורנג'י 12! אנשי הצוות המקצועי של מבחר המשקאות מציינים שוויסקי גלנמורנג'י 12 הנו וויסקי סינגל מאלט המיוצר באזור ההיילנדס שבצפון מערב סקוטלנד.
הוא מגיע עם אלכוהול בשיעור של 40% ומתאפיין בניחוח ראשוני נפלא של אפרסקים, אגסים והדרים בשילוב טעמי וניל ופרחים. הוספת מים לוויסקי מעצימה את ארומות ההדרים, ולאלו מתווספים בהדרגה ניחוחות וטעמים ארומטיים חדשים, כשהסיומת מכילה מתיקות משובחת.
ככלל, הוויסקי הוא משקה חריף המיוצר בתהליך של התססה כהלית וזיקוק דגנים. לאחר הזיקוק מיישנים את תוצר הזיקוק בחביות עץ אלון במשך מספר שנים עד שהוא מועבר לבקבוקים. שיעור האלכוהול המינימלי בוויסקי הוא 40%.
איזון מדויק, עדין והרמוני של ניחוחות וטעמים
הוויסקי גלנמורנג'י 12 עובר יישון של 12 שנים בחביות ששימשו קודם לכן ליישון הוויסקי האמריקאי בורבון. כאמור, גלנמורנג'י 12 הנו וויסקי מסוג סינגל מאלט. מדובר בוויסקי המכיל לתת שעורה בלבד ומיוצר בזיקוק דודי, שיטה עתיקה שנועדה לשמר את הטעם והארומה המקוריים של הפרי. הוא נחשב לאלגנטי, עדין וקליל ומתאים אופטימלית כאפריטיף לפני האוכל.
אז מה בעצם מייחד את המותג הזה מסוגי וויסקי אחרים? ממבחר המשקאות מסבירים שרבים מסוגי הוויסקי מתאפיינים בטעם דומיננטי ונוכחות הסופחת אליה את כל הפוקוס ומנטרלת טעמים וניחוחות אחרים. התופעה מתרחשת בעיקר עם וויסקי מחוספס, מעושן או צעיר מידי. התחושה עם גלנמורנג'י שונה לחלוטין ומלווה באיזון מדויק, עדין והרמוני של ניחוחות וטעמים.
סוגים נוספים של וויסקי סינגל מאלט מבית מזקקת גלנמורנג'י
מה שהופכים את גלנמורנג'י 12 לוויסקי כה איכותי ואלגנטי הם הזיקוק והיישון. בתהליך ההפרדה בין האלכוהול והמים, לגודל דודי הזיקוק וצורתם יש משמעות קריטית, ובמקרה של וויסקי גלנמורנג'י נעשה שימוש בדודי הזיקוק הגבוהים ביותר בסקוטלנד, כשהתוצר הוא תזקיק נקי ומעודן.
מזקקת גלנמורנג'י עוד מציעה סוגים של וויסקי סינגל מאלט, שמיושנים למשך תקופה נוספת בחביות שאינן אקס-בורבון, דוגמת גלנמורנג'י לה סנטה 12 שנים, גלנמורנג'י 14 קינטה רובן, גלנמורנג'י נקטר ד'אור, וגלנמורנג'י 18 שנים.
גלנמורנג'י לה סנטה 12 שנים הנו וויסקי המבוסס על האוריגינל שעובר יישון נוסף למשך פרק זמן של שנתיים נוספות בחביות שרי פדרו חימנז ואולורוסו. הוא מכיל 43% אלכוהול וניחן בארומות מתוקות וטקסטורה רכה ועדינה. מהווה תוספת נפלאה לאחר ארוחה.