- דף הבית
- ראשי
- אלכוהול
- וויסקי виски
- וויסקי סינגל מאלט Single malt
- בלויני 12 סינגל בארל כשר (חסר במלאי)
בלויני 12 סינגל בארל כשר (חסר במלאי)
- 700 מ"ל
- סקוטלנד
בלוויני 12 סינגל בארל הוא סינגל מאלט בן 12 שנים שעבר יישון בחביות בורבן FIRST FILL. מאסטר המאלט של בלוויני דוגם חבית חבית מבין כל אלו שהתיישנו 12 שנים ורק אלו המציגות אופי מתקתק וטעמים עדינים של וניל ועץ אלון עוברות את הביקבוק לבלוויני 12 סינגל בארל. מכל חבית נמזגים לא יותר מ 300 בקבוקים ועל כל אחד רשום בכתב יד את מספר החבית בה התבגר
מהם הגורמים שמשפיעים על מחיר בלוויני 12 שנה? המדריך
מעוניינים לקבל הערכה כללית בנוגע למחיר בלוויני 12 שנה? בקרב חובבי אלכוהול רבים עשויה לא פעם להתעורר השאלה מדוע מותגי וויסקי מסוימים מתאפיינים בתג מחיר יקר יותר בהשוואה לאחרים, ובפרט במקרים שבהם כמה ממותגי הוויסקי מיוצרים בשיטות דומות ואפילו מסוג זהה של דגנים.
בישראל נע מחיר בלוויני 12 שנה דאבל ווד בטווח שבין 400 - 249 שקלים לבקבוק בנפח 700 מ"ל, כך שהמחיר ל- 100 מ"ל נע בדרך כלל בין 57 - 43 שקלים. מותג נוסף מבית המזקקה הוא בלוויני 12 שנה סינגל בארל, שמנעד המחירים שלו כאן בארץ נע בין
500 - 350 שקלים לבקבוק בנפח 700 מ"ל, דהיינו בין 71 - 57 שקלים ל- 100 מ"ל.
שיטות ההנבטה והזיקוק
אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שבדומה למותגי וויסקי אחרים, מחיר בלוויני 12 שנה מושפע ממגוון גורמים שונים, כשאחד מהעיקרים שבהם הוא עלויות הייצור. עלויות ייצור הוויסקי נגזרות מאיכות המרכיבים, שיטות ההנבטה והזיקוק, סוגי החביות שבהן נעשה שימוש לצורך היישון, משך תהליך היישון ועוד.
מזקקת בלוויני לדוגמה, משתמשת בשעורה מגידול מקומי בלבד, ומנביטה אותה בעצמה בשיטה המסורתית. תהליך ההנבטה המסורתי הנו אטי, מסורבל, מורכב ומוגבל בכמויות, מה שמייקר את עלויות הייצור.
רוב המזקקות כיום מסתייעות בשירותיהן של חברות חיצוניות, המבצעות את תהליך בשיטה התעשייתית. כאמור, טכניקת הזיקוק מהווה גורם נוסף אשר משפיע על התמחור. וויסקי בלוויני הנו סינגל מאלט, דהיינו מיוצר במזקקה יחידה בשיטה המסורתית של זיקוק דודי.
טכניקת יישון פורצת דרך
לאחר שלב התסיסה עובר הוויסקי זיקוק באחת משתי שיטות שהן: זיקוק דודי או זיקוק רציף. השיטה המסורתית של זיקוק דודי הנה אטית, ממושכת ומאפשרת זיקוק בהיקף מצומצם. כל אלו מייקרים כמובן את עלויותיו של התוצר המוגמר. הזיקוק הרציף הנו שיטה מודרנית מהירה וזולה הרבה יותר לזיקוק הוויסקי. יחד עם זאת, הזיקוק בשיטה המסורתית יוצר תזקיק איכותי הניחן בשיעור גבוה של חומרים ארומטיים.
בתום הזיקוק מועבר הוויסקי לחביות עץ אלון לצורך יישון. שיטת היישון של בלוויני 12 שנה דאבל ווד נחשבת לפורצת דרך בכך שלאחר יישון של 12 שנה בחביות אקס בורבון, עובר הוויסקי יישון נוסף בחביות ששימשו בעבר ליישון שרי אולורוסו ספרדי. מדובר בפיניש שבמהלכו משתבח הוויסקי וזוכה לעידון, ריכוך ועומק מבחינת הארומה והטעמים.