shoping cart 0

ברבדו שרדונה

מק”ט:
  • 750 מ"ל
  • ישראל
85 ש”ח
  • תשלום מאובטח

    תשלום מאובטח

 100% ענבי שרדונה. בעל גוון זהוב עמוק וצלול. ארומת פרי עוצמתית, אננס, אשכולית, פירות טרופים וניחוח וניל עדין. היין בעל חומציות קלה מאוזנת גוף וטנינים רכים.  היין צפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך שלוש עד שש שנים. היין יוצר בתהליך ייחודי המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת פרי השרדונה. ענבי השרדונה מכרם היקב עברו טיפול בעקת מים לפני הבציר להעצמת ארומת הפרי, טיפול הניתן לכל ענבי היקב. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ועבר הליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול תסס כחודש תסיסה איטית וקרה במיכל נירוסטה עד לכ-9 אחוז אלכוהול ולאחר מכן שני שליש הועברו לחביות עץ אלון חדשות לסיום תסיסה כהלית ומלולקטית תוך ערבוב משקע השמרים במשך שלשה חדשים (סורלי).עם סיום התסיסה  בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חודשים. בתום התהליך מוזג היין מהתהליך  ה"סורלי" עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה היא יין בעל דגש פירותי וחמאתי כמיטב המסורת של יינות "ברבדו". השרדונה הוא זן לבן שמוצאו מצרפת שם הוא מהווה זו עיקרי באזור הבורגונדי וכן באזור שמפין שם הוא משמש כזן בלעדי ליין שמפניה הלבן בלנק דה בלנק. כמו כן הוא הזן הנמכר ביותר בארה"ב. מוצאו היה שנוי במחלוקת והיו כאלה שיחסו לו מוצא ישראלי של ימי המקדש וטענו ששמו האמיתי הוא שר אדוני. בדיקות DNA  הוכיחו כבר לפני מספר שנים שזן זה הוא בן כלאיים טבעי של זן קרואטי לבן בשם גואי בלנק והזן האדום של אזור הבורגונדי פינו נואר וכל זה קרה לפני כ-300 שנה. יקב כרמי יוסף מגדל את הזן הזה על אדמה גירית הדומה לזו של אזור השמפן ומפיק ממנו יין צעיר ורענן המזכיר טעמים וריחות של פירות ריחניים כגון מילון, אפרסק, תפוח ועוד על רקע של טעם חמאתי שמקורו בתסיסה המלו לקטית.

מחפשים יין לבן אצילי, עשיר ואלגנטי? הכול על זן השרדונה 

שרדונה | מבחר המשקאות

מחפשים יין לבן אצילי, עשיר ואלגנטי? כדאי שתכירו השרדונה! מדובר למעשה בזן ענבים שמקורו על פי ההערכות בחבל בורגון שבצרפת ומשמש לייצורו של יין לבן. הוא ניחן ביכולת מופלאה להסתגל לסביבות גידול שונות, ולשקף את הטרואר (מכלול תנאי סביבה לגידול חקלאי המשפיעים על איכותו וטעמו של התוצר הסופי) שבו הוא נטוע וכן את אופני הייצור השונים שמשפיעים על הניחוחות והטעמים. 

מבית חברת מבחר המשקאות מציינים כי גפן השרדונה ידועה בנטייתה לעלווה מרובה, זאת במקום להשקיע את הסוכרים והמשאבים האחרים שלה באשכולות הענבים. לצורך התמודדות מיטבית עם חיסרון זה, נוהגים מגדלי השרדונה לטעת את הגפנים בצפיפות ולגזום חלק ניכר מהעלווה, זאת במטרה להקטין את שטחה.

השפעת האקלים הארומות והטעמים 

על אף שכור מחצבתו הוא אזור בורגון, השרדונה נחשב כיום לאחד מהזנים הנפוצים ביותר ברחבי העולם, וניתן למצוא אותו בכול מקום שבו מייצרים יין, החל מאמריקה הצפונית והדרומית, דרך אירופה ואוסטרליה, ואפילו בישראל. 

הוא גם מהווה את אחד משלושת הזנים היחידים שמותר לייצר מהם שמפניה, לצד פינו מונייה ופינו נואר. השרדונה מגיע לאיכויות האופטימליות באזורים הקרים, בתנאים המאפשרים לו הבשלה רצויה, עם רמות גבוהות של סוכר, חמיצות ומינרליות בולטת, כשיתר חומרי הטעם נשמרים בענב (כמו לדוגמה פטי שאבלי, דומיין דו שרדונה). 

באזורי אקלים מתונים יותר יתאפיינו היינות בטעמים וארומות של תפוחים, מלונים ופירות הדר (למשל, לואיס פליפה אדוארדס שרדונה נוקוס), בעוד שבאזורי אקלים חמים יבלטו בעיקר הפירות הטרופיים (כגון דון חוליו שרדונה).

שרדונה ישראלי

בישראל ניתן למצוא את זן השרדונה בכול רחבי הארץ, מרמת הגולן והגליל ועד לערבה. אחד מהיקבים בהם נוטעים כרמים של הזן הזה הנו יקב תבור. יין שרדונה מסדרת תבור ניחן בפירותיות רעננה ומלטפת עם גוף עשיר ומעודן ונוכחות כובשת. יין שרדונה מומלץ אחר הוא ירדן שרדונה.

מדובר ביין אלגנטי שמתאפיין בארומות של תפוח ירוק, אגס, לימון ופירות טרופיים, עם אופי פרחוני ומינרלי, גוף מלא וסיומת מתמשכת. יין ישראלי איכותי נוסף שמיוצר מענבי שרדונה בכרמים שבצפון רמת הגולן הוא גמלא שרדונה, שמציג ניחוחות לימוניים עם נגיעות של פרחים, פירות טרופיים ורמז לעץ אלון. זהו יין בעל גוף בינוני, עם רעננות נהדרת וטעם מהנה.

קווים לדמותו של יין השרדונה 

השרדונה נחשב לאחד מזני הענבים האיכותיים והמפורסמים ביותר לייצור יין לבן. בית גידולו הטבעי הוא חבל בורגון שבצרפת, אך ניתן למצוא אותו כיום בכול מקום כמעט ברחבי העולם, החל מאירופה, דרך אמריקה הצפונית והדרומית, וכלה בדרום אפריקה, אוסטרליה וישראל. 

הסיבה לכך נעוצה ביכולת של הזן המיוחד הזה להסתגל היטב לסביבות גידול שונות, תוך שניחוחותיו וטעמיו נגזרים מהטרואר המאפיין את אזור גידולו והאופנים שבהם הוא מיוצר. 

אנשי הצוות המקצועי מבית חברת מבחר המשקאות מציינים כי השרדונה הוא הכלאה בין אבטיפוס של זן פינו נואר יחד עם זן נוסף, ומהווה את אחד משלושת הזנים היחידים שמותר לייצר מהם שמפניה, לצד זני פינו מונייה ופינו נואר.

הגורמים המשפיעים על הניחוחות והטעמים 

ענבי השרדונה מגיעים לאיכויות הגבוהות ביותר באזורים המתאפיינים בקיץ קריר וקרקעות מנוקזות, המורכבות ממגוון סוגים שונים של אבן גיר, חמר ואדמת סחף. התנאים הללו מאפשרים לזן הענבים הזה להגיע להבשלה האופטימלית, עם רמות גבוהות יותר של חומציות, גוף קל, מעודן ואופי מינרלי. היינות באזורים הקרירים ניחנים גם בטעמים וארומות של פירות הדר, תפוחים, אפרסקים ואגסים. 

באזורי אקלים חמים יותר פוחתת רמת החומציות של היינות, והם בעלי בגוף מלא יותר, שיעורים גבוהים יותר של אלכוהול וטעמי פרי בשלים דוגמת פפאיה ואננס. מבית חברת מבחר המשקאות מסבירים שהטעמים והניחוחות האלה הנם ראשוניים, שכן מקורם בענב עצמו. עם זאת, לשרדונה יש גם ניחוחות וטעמים משניים, המושפעים מתהליך הייצור של היין, תהליך התסיסה, סוג החביות המשמשות ליישון ועוד.

ניתן להתאימם באופן מושלם לכול סוג מזון וכול אירוע 

אחד מיתרונותיהם הבולטים של יינות השרדונה נעוץ ביכולת להתאימם בצורה מושלמת למגוון רחב של סוגי מזון ואירועים בקונספטים שונים. הם עשויים להיות בחירה מצוינת הן לאירועים רשמיים דוגמת מפגשים עסקיים, השקת מוצרים חדשים או הרמות כוסית, והן לאירועים בלתי פורמליים כמו ארוחת צהריים קלה, פיקניק או ברביקיו עם בני משפחה וחברים. 

ניתן להגיש את יינות השרדונה כאפריטיף שלפני סעודה גדולה, זאת לצד כריכונים, מאפים, טארטלטים, זיתים, פיצוחים ונשנושים נוספים, אבל גם כמשקה שמתלווה אל הארוחה. באופן כללי, השרדונה משתלב היטב עם גבינות עיזים וגבינות שמנות, כמו גם עם פסטות ברוטב שמנת, פילה בשר דל שומן, דגים בשרניים, דגים בתנור, ירקות ומאפים קלים. מומלץ להגישו צונן בטמפרטורות שבין 14 - 12 מעלות צלזיוס.

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים