shoping cart 0

דלתון Dalton

יינות דלתון מיוצרים מענבי איכות, שאותם אנו מגדלים ובוצרים בקפידה בכרמים שלנו, הממוקמים בגליל. תהליך גידול הגפנים הוא מקצועי ועדין, ומובל בידי צוות המומחים שלנו, הכולל את היינן גיא אשל, את הכורם נחום נווה, וכן את הבעלים של דלתון אלכס הרוני, בסיועם של מומחים בינלאומיים ויועצים בתחום היין. אנו פועלים בשאיפה מתמדת לשמירה על עשייה בת־קיימא, במטרה לבטא באופן עמוק את הרוח האותנטית של דלתון. אנו מייצרים ארבע סדרות של יין, ולכל סדרה מקורות השראה משלה ומאפיינים ייחודיים של טעם, אופי ומיצוב בשוק. יינות אלו מציעים חוויות שתייה מגוונות לקשת רחבה של קהלי יעד, בעודם שומרים על אופיים הייחודי, על המהות, על הסגנון ועל ההשפעות האזוריות המאפיינות את היקב שבו הם הוכנו.

סנן על פי
אפס סינון
 קברנה סוביניון - פטי ורדו כרם נדב, דלתון (חסר במלאי)
קברנה סוביניון - פטי ורדו כרם נדב, דלתון (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 19.33

כרם נדב נמצא ברמת דלתון, 2 ק"מ מזרחית ליקב. הכרם יושב על מישור בזלתי, והאדמה בו הינה כבדה ועשירה - דומה בהרכבה לאזורי הגידול בצפון רמת הגולן. הכרם ניטע בשנת 2011 צמוד לשמורת הטבע בריכת קש הנמצאת בכניסה לכרם. בנטיעה המקורית נטעו כ-40 דונם של קברנה סוביניון, ובשנת 2017 עוד כ-20 דונם של קברנה סוביניון ו-5 דונם פטי ורדו. הכרם מטופל תחת עקרונות חקלאות ברת קיימא ובכרם נמצאים מגוון ביולוגי עשיר של צמחיית בר מקומית, תיבות קינון לתנשמות המסייעות במניעת מזיקים, ובחורף עדר כבשים מקומי רועה בכרם ומסייע לגיזום העשבייה. הבציר ידני. הענבים מופרדים מהשזרות ועוברים ריסוק ואז תסיסה ביחד, כמקובל ב-Blends Field . הויניפיקציה הזו מייצרת תוצאה שהיא מעבר לשילוב של שני הזנים, אלא מהווה זהות מובחנת, ייחודית של הכרם. היין מועבר להשבחה בחביות אלון צרפתי משך של כ-16 חודשים.  היין סגול בצבעו ומאוד עוצמתי בגוון. ארומות מתובלות של טבק, שזיף שחור דובדבנים ופרחוניות עדינה מאוד שמורגשת היטב גם בלגימה. היין רך ומינרלי, בעל טאנינים שמעידים על תוחלת חיים ארוכה יחסית. מומלץ למאכל עם גבינות מיושנות, צלי, או בשר מעושן. 

145.00 ₪
פט נאט רוזה דלתון (חסר במלאי)
פט נאט רוזה דלתון (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 11.87

מקור הענבים בבציר מוקדם מאד של זינפנדל, עם השלמה של הזנים האחרים ( זינפנדל 85% סירה וגרנאש - 12% ו3%- מוסקט אלכסנדרוני ) מכרמי היקב. בציר ידני בלבד. 

סחיטה באשכולות שלמים מיד עם הגיעם ליקב. תסיסה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה, כאשר לפני סיומה היין עובר שפייה כדי להוציא את רוב השמרים מהיין. בעודו קר וצלול ברובו, מוסיפים לו תערובת של מעט תירוש מתוק שמכיל שמרי פרא ומבקבקים אותו. היין מסיים את התסיסה בבקבוק וכך מקבל גיזוז עדין. ליין שארית קלה של שמרים בבקבוק.

צבעו ורוד מסטיק, ארומטי ופרחוני. בחיך מורגש יובש וחמיצות חדה. ליין טעמים של תפוז דם, אוכמניות, פטל וחמוציות על רקע דונג דבורים ופרחים - שמגיעים מהמוסקט. גיזוז נעים וסיומת מרעננת. מושלם לפיקניק, כאפריטיף במסיבות או כמרכיב לקוקטיילים )למשל עם מיץ תפוזים(. ילווה נהדר צלחת גבינות ופירות, אפריטיף לצד מנות ראשונות צמחוניות או עם דגים.  

 

89.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים