יין שבלי
יינות לבנים של בורגון הם באיכות יוצאת דופן, היינות של שאבלי עשויים מזן אחד בודד: שרדונה. הם מחולקים לארבעה כינויים:
פטיט שאבלי, שאבלי, שאבלי פרמייר קרו, שאבלי גראנד קרו.
יינות אלה מזוהים על ידי אזורי ייצור מוגדרים במדויק, וכפופים לתקנות ייצור מחמירות. באופן הגיוני, ככל שעולה ההיררכיה, כך התקנות הללו מחמירות יותר.
יינות שאבלי הם יינות לבנים יבשים המתאפיינים בטוהר, פריכות, תחכום ובמינרליות שלהם. זן השרדונה נותן תוצאות בשבלי שלא כמו בכל מקום אחר. הוא שואב את אישיותו ואופיו מתת-קרקע בת 150 מיליון שנה, ומבשיל בתנאים אידיאליים, באקלים חצי יבשתי, המאפשרים לו להגיע לאיזון טוב בין רמות הסוכר והחומציות.
כיום השטח הנטוע בשאבלי הוא כ-5,800 דונם. ב-1955, לאחר משבר הפילוקסרה במאה ה-19 שהרס את כרמי צרפת, אז שתי מלחמות עולם, שאבלי כיסה לא יותר מ-550 דונם של גפן. אף על פי כן, עדיין לא נטוע כל שטח האפלציה: השטח המתוחם כולל 6,800 דונם הנפרש לאורך עמק הסריין, הנהר העובר באזור היין מדרום לצפון לפני שהוא זורם ליון.