shoping cart 0

יין אדום ישראלי

 ישראל היא אזור דינמי של ייצור יין המאופיין בשטח מורכב ומיקרו אקלים דרמטי שנעים בין הרים קרירים בגובה רב למישורי חוף חמים ומדבר. במהלך שני העשורים האחרונים, גל חדש של יינות ישראלים מונעי איכות צץ בידי ייננים שפורצים גבולות, מתנסים בזני ענבים מקומיים ומשתמשים בטכנולוגיות העדכניות ביותר כדי ליצור יינות שמתחרים על הבמה העולמית - ומנצחים. 

יינות מזנים צרפתיים קלאסיים, כמו קברנה סוביניון, מרלו, סירה, שרדונה וסוביניון בלאן הם היינות הנערצים ביותר בארץ, עם זאת, יש עניין גובר ביין העשוי מזנים ים תיכוניים - ומהענבים המקומיים של האזור. לישראל יש בסך הכל 5,500 דונם תחת גפן. כ-60,000 טונות של ענבים נבצרים מדי שנה.

קברנה סוביניון

אחד הזנים הנטועים ביותר בארץ, קברנה סוביניון הגיע לישראל דרך בורדו במאה ה-19 בזכות רוטשילד. כמה מהיינות המשובחים בישראל הם קברנה זני ובלנדים בורדו מבוססי קאב, בעיקר אלו מהגליל העליון ורמת הגולן. ביטויים ישראליים של הענב מניבים יינות בעלי צבע עמוק עם ניחוחות וטעמים מרוכזים של פירות כהים בשלים, ומבנה טאני חזק, אם כי חלק מהמיקרו אקלים הים תיכוני בישראל עלול לגרום גם ליינות לפתח אופי ריבה יתר על המידה.

מרלו

זן בורדו אצילי זה, שותף קלאסי לקברנה סוביניון, מטופח ברחבי ישראל, שם הוא נוטה להבשיל מוקדם באקלים הים תיכוני. הוא מיוצר גם כיין זני וגם בבלנדים רבים . מרלו ישראלי נוטה להיות בעל פרופיל טעם רך ומתון.

סירה

הענב הזה הגיע לזירת היין בישראל בשנות ה-90, וכעת, כשגפני סירה רבות מתבגרות, הוא נחשב לאחד הזנים המבטיחים ביותר בארץ. לא רק שסירה משגשגת באקלים הים תיכוני של ישראל, אלא שסירה עתיקה יותר מציעה טעמים בולטים וטעימים. כורמים ישראלים מגדלים ענבים מהשיבוט הצרפתי והאוסטרלי כאחד, והיינות המתקבלים נוטים להיות מסומנים כ-Sirah או Shiraz, על סמך השיבוט ממנו הם נגזרו. את מיטב הביטויים של הזן ניתן למצוא בהרי יהודה, הרי ירושלים והגליל העליון.

סנן על פי
אפס סינון
פלם קלסיקו מגנום
פלם קלסיקו מגנום
מחיר ל-100 מ"ל - 16.67

בקבוק מאגנום של ליטר וחצי - בציר: בשנת הבציר 2021 היה חורף ממוצע עם כ-500 מ"מ מים בהרי ירושלים. גשמים יחסית מפוזרים שלא נגררו לתוך הלבלוב, מה שעזר להפחתה בריסוס נגד מזיקים בתחילת העונה. החורף היה חם ומנות הקור הגיעו מהמחצית השניה של ינואר. בעקבות מנות קור פחותות, היבולים היו נמוכים בכ-30%, פחות אשכולות לגפן ואשכולות יותר קטנים. בזמן הקריטי של ההבשלה - בוחל והבשלה סוכרית, לא היו אירועי חום קיצונים, אך הטמפרטורה הממוצעת בשיא היום הייתה גבוהה ביחס לשנים קודמות, כרמים שהיו קרובים להבשלה נתנו קפיצת סוכר, וכרמים שהיו רחוקים פחות הושפעו מגל החום באוגוסט. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. כל אחד מהזנים נבצר במועדו האופטימלי וטופל בנפרד עד שלב יצירת הבלנד. עם הגעתם ליקב עברו הענבים תהליך ריסוק והפרדה מהשזרות. מיד לאחר מכן עבר התירוש יחד עם קליפותיו למיכל מקורר. כל זן תסס בנפרד, בטמפרטורה של 25ºc-26ºc למשך 14-15 ימים. עם גמר התסיסה הופרד היין ממשקעיו ואוחסן במיכלי נירוסטה לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים. בסיום תהליך זה, יצר גולן בלנד המשקף את תרומת כל אחד מהזנים, יחד עם מאפייני הטרואר. יישון: היין התיישן במשך עשרה חודשים בחביות עץ אלון אירופאיות בנפח 300 ליטר.פוטנציאל התיישנות: היין מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך להשתבח במשך שלוש עד שבע שנים מיום הבציר. רשמי טעימה: אף רענן עם פרי אדום משולב בתיבול וריחות קלייה עדינים מהיישון בחביות, בפה היין משלב היטב טעמי פרי עדינים, מבנה טאני מרשים, מרקם רך וסיומת ארוכה, מתובלת ואלגנטית.

250.00 ₪
חזר !!!
פלם תווית לבנה White Lable 2023
פלם תווית לבנה White Lable 2023
מחיר ל-100 מ"ל - 22.53

פלאם התווית הלבנה, כקונספט שלקוח מתחומי אמנות שונים, מטרתה לספק חוויה חושית טהורה, בשונה מתוויות בהן האינפורמציה תופסת מקום מרכזי בגישה שדוגלת במסירת פרטים מרבית: יקב, בציר, זנים, אזור, גישת ייננות. בחרנו ״להפשיט“ את התווית עד כמה שאפשר ולספק, כמעט טעימה עיוורת. המיקוד חוזר לנוזל, לחוויה האישית, לקול הפנימי, למסר שהיינן מעוניין להעביר בסגנון Table to Farm בלי גורמים שמגשרים / מתרגמים את התחושות שהיין אמור להעניק. מטרת ההגשה נטולת המידע אינה לבחון את בקיאותו של הטועם, אלא להפגין ביטחון בעשייה, ביטחון ללכת דרך לא שגרתית לנו, ביטחון בעצמנו וביטחון בכם שתחוו את היין באופן ראשוני ומשוחרר מרשמים. כך אנו מייחלים לכל מי שבוחר בבקבוק של WL בפעם הראשונה לטעום את היין. המטרה שלנו היא לייצר אינטראקציה שונה בהצגת היין ללקוח קצה על בסיס האמון שנבנה בינכם ובין הלקוחות שלכם . בראייה שלנו, תדעו לזהות מי מבין הלקוחות ייהנה מערך מוסף של ראשוניות וחופשי מדפוסי התנהגות קיימים. אנחנו מאחלים לכם שתהנו ממרד קטן במוסכמות שתווית היין מאפשרת.

הרכב זני: 65% — סירה 25% — קברנה סובניון 10% — פטי ורדו

169.00 ₪
 קברנה סוביניון - פטי ורדו כרם נדב, דלתון (חסר במלאי)
קברנה סוביניון - פטי ורדו כרם נדב, דלתון (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 19.33

כרם נדב נמצא ברמת דלתון, 2 ק"מ מזרחית ליקב. הכרם יושב על מישור בזלתי, והאדמה בו הינה כבדה ועשירה - דומה בהרכבה לאזורי הגידול בצפון רמת הגולן. הכרם ניטע בשנת 2011 צמוד לשמורת הטבע בריכת קש הנמצאת בכניסה לכרם. בנטיעה המקורית נטעו כ-40 דונם של קברנה סוביניון, ובשנת 2017 עוד כ-20 דונם של קברנה סוביניון ו-5 דונם פטי ורדו. הכרם מטופל תחת עקרונות חקלאות ברת קיימא ובכרם נמצאים מגוון ביולוגי עשיר של צמחיית בר מקומית, תיבות קינון לתנשמות המסייעות במניעת מזיקים, ובחורף עדר כבשים מקומי רועה בכרם ומסייע לגיזום העשבייה. הבציר ידני. הענבים מופרדים מהשזרות ועוברים ריסוק ואז תסיסה ביחד, כמקובל ב-Blends Field . הויניפיקציה הזו מייצרת תוצאה שהיא מעבר לשילוב של שני הזנים, אלא מהווה זהות מובחנת, ייחודית של הכרם. היין מועבר להשבחה בחביות אלון צרפתי משך של כ-16 חודשים.  היין סגול בצבעו ומאוד עוצמתי בגוון. ארומות מתובלות של טבק, שזיף שחור דובדבנים ופרחוניות עדינה מאוד שמורגשת היטב גם בלגימה. היין רך ומינרלי, בעל טאנינים שמעידים על תוחלת חיים ארוכה יחסית. מומלץ למאכל עם גבינות מיושנות, צלי, או בשר מעושן. 

145.00 ₪
תל שיפון געש 20
תל שיפון געש 20
מחיר ל-100 מ"ל - 30.53

געש 2020 - הבוקה מורכב, עם שכבות ורבדים ארומטיים שונים של פירות יער ופירות קיץ, אדמת יער לחה, קפה קלוי ווניל. בחך זהו יין רחב ועשיר עם גוף מלא, סיומת ארוכה ומענגת, והמון נוכחות. יין למרחקים ארוכים שמיוצר במהדורה מוגבלת בשנות בציר מרגשות בלבד. מקור הפרי בשורות המובחרות ביותר כרמים של תל שיפון, שניטעו בגובה 915 מטר מעל פני הים, בין חמישה הרי געש כבויים וחבויים בנוף פרא - חלק מקו התלים הגעשי שבצפון רמת הגולן. אדמת הבזלת עשירה בברזל ובמינרלים. הגפנים ניטעו בכיוון צפון–דרום ונהנים מטמפ' קרירות יותר בקיץ בזכות הגובה הרב שמאפשר הבשלה מתונה ורציפה. בחורף הגפנים זוכות למזג אוויר קר במיוחד שמלווה בכמה אירועי שלג, לעיתים משמעותיים מאוד, שמספקים מנות קור רבות ומשפיעים על התעוררות אחידה באביב. חקלאות ברת–קיימא, אחראית ושקולה תוך התערבות מינימלית ומכבדת את הסביבה. סירה (53%), קברנה סוביניון (40%), קברנה פרנק (7%).

229.00 ₪
סוסון ים המינגווי
סוסון ים המינגווי
מחיר ל-100 מ"ל - 16.67

דוריף, שמו המקורי של הפטיט סירה, "נולד" בצרפת והיגר לארה"ב. בצרפת כמעט שאין לו זכר. בקליפורניה הוא הפך להיות זן "מתקן". עוצמתו היוצאת דופן, הן בצבע והן בטעם, ורמת טאנינים גבוהה מהמוצע, יצרה  לו תפקיד: לחזק יינות "חלשים".
יקב סוסון ים "אימץ" את הדוריף - פטיט סירה כבר לפני 10 שנים. הוא הפך להיות תבלין הבית, ונמצא בכמויות קטנות בבלנדים של טייק 2, ולנון (זינפאנדל בעיקר), ואלול (קברנה).
  "מונק" יין על טהרת הזן הזה נעשה בעקבות בקשה מלקוחות אחדים. עקב הכמויות הזעירות שעמדו לרשות היקב בוקבקה חבית בודדת מיין זה.     
בלנד נסיוני, חד פעמי, בציר 2008, בסדרת UNDERGROUND, הוליד יין בשם קהלת. יין שהיה מבוסס על דוריף – פטיט סירה.  ארבע שנים אחר כך, כשכרם הנחלה, האורגני, בבר גיורא החל להניב כמות מספקת של פטיט סירה, בא יין ההמינגווי לעולם.
היין מורכב מ 2/3 פטיט סירה, והיתר קברנה סוביניון וסירה בחלקים שווים. היין מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון. הפטיט סירה הינו הזן היחידי ביקב המתיישן בחביות חדשות. הוא מבקש זאת. החבית החדשה היא הריטלין של הפטיט סירה. לוקח לו זמן להירגע...

125.00 ₪
רקנאטי ספיישל רזרב (חסר במלאי)
רקנאטי ספיישל רזרב (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 25.20

ספיישל רזרב הינו יין הדגל של יקבי רקנאטי. לעשייתו חוברים הענבים הטובים ביותר העומדים לרשותנו, חביות עץ האלון הטובות ביותר, תשומת לב קפדנית לכל פרט ופרט והמון אהבה וסבלנות. התוצאה הינה יין הרמוני בעל גוף מלא ועשיר, ולו חומציות גבוהה ומאוזנת המעניקה יכולת התיישנות רבת שנים בבקבוק. ליין ניחוחות שוקולד ודובדבן, שזיף, פלפל שחור ותבלינים ים תיכוניים, המשתלבים היטב בטעמי פירות היער הבשלים שבו, ומובילים לסיומת ארוכה וקטיפתית. הכרמים יין זה נעשה משילוב של ענבי קברנה סוביניון מכרמנו שבקדיתא, למרגלות הר מירון, עם ענבי מרלו, קברנה פרנק וסירה שנבצרו בכרמי היקב בקיבוץ מנרה, וכן פטיט סירה מגפנים בוגרות בעמק יזרעאל. כרמינו בגליל העליון ממוקמים בגובה ממוצע של 800 מטר מעל פני הים. האקלים הקריר השורר בכרם והאדמה הסלעית והמנוקזת היטב יוצרים תנאים אידיאליים לגידול זנים אציליים אלה. כרם הפטיט סירה ניטע בשנת 1982 והוא מניב ענבים בצבע שחור-סגול עמוק, מרוכזים ועשירים בטעמי פרי בשל ופטל. העשייה עם הגעת הענבים ליקב הם מופרדים מהשדרות ונמעכים בעדינות. לאחר תסיסה במיכלים וסחיטה, אנו מעבירים את היין לחביות חדשות מעץ אלון צרפתי. במהלך חודשי ההתיישנות הראשונים בחביות נשמרת תוצרת כל כרם בנפרד ולאחר מכן נערכת סדרת טעימות על מנת להחליט על הרכב ה"בלנד". עם סיום הרכבת ה"בלנד" מוחזר היין לחביות להשלמת תקופת התיישנות של 18 חודשים, במהלכה הוא משתבח ומתעדן. על מנת לשמר את טעמיו הייחודיים בוקבק היין לאחר סינון גס בלבד והוא מוכן לשתייה כבר כעת אולם יתיישן היטב בבקבוק במהלך העשור הקרוב

189.00 ₪
יתיר הר עמשא אדום (חסר במלאי)
יתיר הר עמשא אדום (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

יין הבסיס של יקב יתיר, שכבש את מקומו במסעדות הטובות בארץ, ומציג שנה אחר שנה יציבות ועקביות באיכות גבוהה ביותר. הנוף הפראי, ההר והצומח של השמורה והר עמשא (+859) נושקים ליער יתיר ולכרמים, ומהווים מפגש ייחודי בין אזור ההר והמדבר, השלג והשמש, הסלע והאדמה, המייצגים את אופי יינות היקב. משם נגזר שם היין. היין נקרא עד לבציר 2010 'יתיר מרלו/שיראז/קברנה'. היין מבוסס על הזנים קברנה סוביניון ושיראז. כמו באזורי אקלים דומים בעולם (דרום צרפת, אוסטרליה) השילוב בין הזנים הללו הוא סינרגטי ומעצים את היין במבנה והרעננות הפלפלית של הקברנה עם הרכות הפירותית והתיבול המעושן של השיראז. ביקב משתמשים גם באחוזים משתנים של מרלו/ מלבק/ פטי ורדו וקברנה פרנק בממסך. מגוון הזנים תורם להדגשת האופי האזורי של היין על פני האופי של כל אחד מהזנים. היין מתבגר כשנה בשילוב של חביות קטנות (225 ליטר) ומכלי עץ גדולים (5,000 ליטר) כאשר המטרה היא יין מוכוון פרי רענן ומינראליות, ללא טעמי עץ מודגשים. ה'אופי היתירי' מתבטא במבנה מוצק וניחוח עשבי תיבול ים תיכוניים (מרווה, רוזמרין, קורנית) המשתלבים בטעמי הפרי. מבוקבק ומשווק לאחר התבגרות נוספת של כשנתיים בבקבוק.

99.00 ₪
תבור מרסלאן כרם רבדים
תבור מרסלאן כרם רבדים
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

זן המרסלאן הינו הכלאה מכוונת של קברנה סוביניון וגרנאש שנעשתה ע"י מכון חקלאות צרפתי בשנות ה 60 של המאה הקודמת במטרה לקבל גרגר גדול ויבול גבוה. כשפרמטרים אלו לא עמדו בציפיות הזן ננטש עד לשנות ה90 , אז המרסלאן חזר לתמונה בשל איכות היין המופק ממנו. מרסלאן נטוע היום במקומות רבים בעולם, מצרפת דרך ספרד ועד לאורוגואי ואפילו סין. בחירת הזן והתאמתו לכרם: הצוות המקצועי של היקב נמצא בחיפוש מתמיד אחר זנים חדשים שיכולים להתאים באיכותם ליקב ובתנאי גידולם לישראל. בשל העובדה שמרסלאן גדל בהצלחה בצרפת (דרום עמק הרון)באקלים "ים-תיכוני" הוא סומן כאחד הזנים בעלי פוטנציאל הצלחה באזור חם כמו ישראל.כשנוצר חלון הזדמנויות להביא שתילים נקיים מוירוס מצרפת, מרסלאן כמו גם טנאט ורוסאן נבחרו. אך חשוב להבין ש"אקלים ים-תיכוני" בצרפת עדיין הינו קר יותר מהאקלים הממוצע בישראל ולכן החלטנו ביקב לנטוע את המרסלאן בפסגות הרי יהודה, בגובה של 900 מטר. שם, ידענו שנוכל להעניק לגפנים משרעת טמפ' רחבה בין יום ללילה בתקופת ההבשלה ונקבל ענבים באיכות גבוהה ביותר. הכרם נטוע בוואדי צר עם מפנה דרום מזרחי כך שהוא מקבל שעות שמש רבות במהלך היום, ביחד עם העובדה שזהו אחד האזורים בעלי הקרינה הגבוהה ביותר בישראל אנו מקבלים תהליכי הטמעה מוגברים(פוטוסינתזה). האדמה היא רנדזינה הררית עם מסלע גיר קשה ועשירה במינרלים. הכרם אינו מושקה גם בזכות הימצאותו בואדי אך גם בשל הצורך לאזן את נמרצות (vigor) המרסלאן, תכונה אשר ירש מאביו, הגרנאש. העבודה ביקב: תמיד שמגיעים ענבים מכרם חדש בשנת הבציר הראשונה יש התרגשות ביקב אך שמדובר גם בזן חדש ההתרגשות מהולה בדריכות. כדי להוציא את המקסימום מהענבים, הכנסנו את המרסלאן לסדרת ניסיונות בשיטות יינניות שונות עד שהגענו לתוצאה המצוינת לה ייחלנו. המרסלאן עובר תסיסה אלכוהולית במכלי נירוסטה בטמפ' של 26 מעלות, לאחר מכן היין מופרד מהקליפות ונכנס ישר לחביות לתסיסה מאלולאקטית והמשך יישון של כ 18 חודשים. היין מופק כולו מענבי קברנה סוביניון מחלקה ידנית אשר ממוקמת בהר מלכיה, על גבול הלבנון ברום של 726 מטר מעל פני הים. האזור כולו מתאפיין במיקרו אקלים ייחודי בזכות הטיפוגרפיה המיוחדת של ההרים מסביב. הדבר בא לידי ביטוי במשרעת טמפרטורות רחבה בין יום ללילה, אשר מעניקה תנאי חום אופטימאליים לתהליכי פוטוסינתזה והזנת מוטמעים ביום, וצניחת מעלות בלילה אשר תורמת לנשימה נכונה של הגפן ללא איבוד חומצות וללא צורך לעבוד קשה כדי לצנן את עצמה. אם זאת, ייחודה של חלקת הכרם נובעת בראש ובראשונה מהקרקע עליה הגפנים נטועות – מדובר באדמת טרה רוסה אשר בתוכה מפוזרים אלפי מסלעי גיר שבורים המכונים בשפה המקצועית – תצורות בר כוכבא. בעבר, היו מסלעים אלה מהודקים כסלע אחד עצום, אך תנועות טקטוניות גרמו להם להישבר ולהיסדק והסדקים הפכו להיות עורקי תנועה מועדפים למים. לקרקע מסוג זה אין יכולת לספוח מים בשל אותם עורקים שנוצרו ועל כן לאחר השקיה היא ממהרת להתייבש. תנאי זה הפך להיות גורם מכריע באיכותה של החלקה בשל העובדה שהענבים גדלים תחת עקת מים קבועה, מה שדורש מהגפן "להתאמץ" לאורך כל עונת הגידול ועל ידי כך נוצרים ענבים קטנים מאוד בעלי צבע אדום עז, טעם מרוכז וארומה מדהימה אשר ניכרת כבר בכרם.

99.00 ₪
תבור מלכיה קברנה סוביניון
תבור מלכיה קברנה סוביניון
מחיר ל-100 מ"ל - 23.87

היין מופק כולו מענבי קברנה סוביניון מחלקה ידנית אשר ממוקמת בהר מלכיה, על גבול הלבנון ברום של 726 מטר מעל פני הים. האזור כולו מתאפיין במיקרו אקלים ייחודי בזכות הטיפוגרפיה המיוחדת של ההרים מסביב. הדבר בא לידי ביטוי במשרעת טמפרטורות רחבה בין יום ללילה, אשר מעניקה תנאי חום אופטימאליים לתהליכי פוטוסינתזה והזנת מוטמעים ביום, וצניחת מעלות בלילה אשר תורמת לנשימה נכונה של הגפן ללא איבוד חומצות וללא צורך לעבוד קשה כדי לצנן את עצמה. עם זאת, ייחודה של חלקת הכרם נובעת בראש ובראשונה מהקרקע עליה הגפנים נטועות – מדובר באדמת טרה רוסה אשר בתוכה מפוזרים אלפי מסלעי גיר שבורים המכונים בשפה המקצועית – תצורות בר כוכבא. בעבר, היו מסלעים אלה מהודקים כסלע אחד עצום, אך תנועות טקטוניות גרמו להם להישבר ולהיסדק והסדקים הפכו להיות עורקי תנועה מועדפים למים. לקרקע מסוג זה אין יכולת לספוח מים בשל אותם עורקים שנוצרו ועל כן לאחר השקיה היא ממהרת להתייבש. תנאי זה הפך להיות גורם מכריע באיכותה של החלקה בשל העובדה שהענבים גדלים תחת עקת מים קבועה, מה שדורש מהגפן "להתאמץ" לאורך כל עונת הגידול ועל ידי כך נוצרים ענבים קטנים מאוד בעלי צבע אדום עז, טעם מרוכז וארומה מדהימה אשר ניכרת כבר בכרם.

179.00 ₪
תבור טנאט כרם שיפון (חסר במלאי)
תבור טנאט כרם שיפון (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

מקור זן הטנאט בחבל הבאסקים על גבול צרפת-ספרד למרגלות הרי הפירנאים. יינות הטנאט המפורסמים של צרפת יוצרו בכפר קטן בשם מדירן Madiran- . במאה ה19 יובא הזן לאורוגואי, שם הוא נחשב היום לזן הלאומי. הגפנים שהגיעו מצרפת לאורוגואי הגיעו טרום עידן וירוס הפילוקסרה ועל כן הן היו נטועות על שורשיהן ולא על כנות אמריקאיות, מה שתרם לחידוד ההבדלים בין אופי היינות המיוצרים באורוגואי מול אלו שבצרפת. בחירת הזן והתאמתו לכרם: בשנת 2008 התארח ביקב דוקטור לרפואה מארה"ב, ישראלי לשעבר, שסיפר לצוות היקב סיפור מעניין ביותר: במהלך המחקר שלו על חילוץ אנטיאוקסידנטים שונים מחומרים טבעיים עבור טיפול במחלות לב, הוא נתקל במאמר אשר קשר את תוחלת החיים במקומות שונים בעולם עם כמות האנטיאוקסידנטים ביינות האזור. האזור שבו נמצאה כמות האנטיאוקסידנטים הגבוהה ביותר היה אזור מדירן בצרפת שם כאמור, זן הענבים העיקרי הוא הטנאט. במסגרת החיפוש אחר זני ענבים מקוריים ובעלי פוטנציאל התאמה לתנאי הגידול בארץ התחלנו לבחון את האפשרות להבאת הטנאט לארץ. במקביל נבדקו תנאי הגידול המתאימים לזן. מכיוון שרצינו להוציא את המיטב מהזן המעניין, בחרנו לטעת אותו בכרם שיפון שברמת הגולן בגובה 950 מטר על אדמת בזלת עשירה בטוף , במפנה דרומי המאפשר חשיפה טובה לשמש במשך כל שעות האור. הכרם נטוע במדרון אשר מאפשר ניקוז טוב ושליטה מקסימלית על נמרצות הגפן. במהלך שנות הגידול הראשונות ניסינו מספר שיטות עבודה על מנת למצוא את הצירוף המושלם בין הזן לטרואר עד אשר הגענו לאיזון האידיאלי. העבודה ביקב: התרגשנו לקבל את הטנאט ביקב אך גם ידענו שלפנינו עבודה רבה. היה עלינו ללמוד להכין יין מצוין מזן חדש שעוד לא גודל בישראל. הבנו מרשמי הייננים באזור מדירן בצרפת, שם מקור הטנאט, ומבדיקות שערכנו בכרם שלטנאט כמות טנינים גבוהה ביותר ושהדרך לתת לזן לבטא את איכויותיו היא לשלוט בחילוץ הטנינים מהקליפות והגרעינים. בהגיעם ליקב עברו הענבים השרייה קרה (10°C) למשך 72 שעות. היין הופרד מהקליפות ברמת אלכוהול של כ 8% וסיים את התסיסה ללא מגע עם הקליפות. מיד בסיום תסיסה אלכוהולית הוכנס היין לחביות עץ צרפתיות לתסיסה מאלולאקטית והמשך יישון של כ 18 חודשים.

99.00 ₪
פלם קלאסיקו
פלם קלאסיקו
מחיר ל-100 מ"ל - 14.67

פלם קלסיקו בציר: בשנת הבציר 2021 היה חורף ממוצע עם כ-500 מ"מ מים בהרי ירושלים. גשמים יחסית מפוזרים שלא נגררו לתוך הלבלוב, מה שעזר להפחתה בריסוס נגד מזיקים בתחילת העונה. החורף היה חם ומנות הקור הגיעו מהמחצית השניה של ינואר. בעקבות מנות קור פחותות, היבולים היו נמוכים בכ-30%, פחות אשכולות לגפן ואשכולות יותר קטנים. בזמן הקריטי של ההבשלה - בוחל והבשלה סוכרית, לא היו אירועי חום קיצונים, אך הטמפרטורה הממוצעת בשיא היום הייתה גבוהה ביחס לשנים קודמות, כרמים שהיו קרובים להבשלה נתנו קפיצת סוכר, וכרמים שהיו רחוקים פחות הושפעו מגל החום באוגוסט. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. כל אחד מהזנים נבצר במועדו האופטימלי וטופל בנפרד עד שלב יצירת הבלנד. עם הגעתם ליקב עברו הענבים תהליך ריסוק והפרדה מהשזרות. מיד לאחר מכן עבר התירוש יחד עם קליפותיו למיכל מקורר. כל זן תסס בנפרד, בטמפרטורה של 25ºc-26ºc למשך 14-15 ימים. עם גמר התסיסה הופרד היין ממשקעיו ואוחסן במיכלי נירוסטה לתהליכי שיקוע וניקיון טבעיים. בסיום תהליך זה, יצר גולן בלנד המשקף את תרומת כל אחד מהזנים, יחד עם מאפייני הטרואר. יישון: היין התיישן במשך עשרה חודשים בחביות עץ אלון אירופאיות בנפח 300 ליטר.פוטנציאל התיישנות: היין מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך להשתבח במשך שלוש עד שבע שנים מיום הבציר. רשמי טעימה: אף רענן עם פרי אדום משולב בתיבול וריחות קלייה עדינים מהיישון בחביות, בפה היין משלב היטב טעמי פרי עדינים, מבנה טאני מרשים, מרקם רך וסיומת ארוכה, מתובלת ואלגנטית.

 

110.00 ₪
טפרברג מוסקטו אדום (חסר במלאי)
טפרברג מוסקטו אדום (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 4.67

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני בשעות הבוקר המוקדמות ונכנסו להשרייה של מספר שעות בפרס הפנאומטי. לאחר מכן הענבים עברו סחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד . את התירוש האדמדם קיררנו לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים במיץ. המיץ שהה כ- 36 שעות במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים ולאחר מכן סיננו את המיץ הצלול והנקי למיכל נירוסטה וקיררנו שנית לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תחילת תסיסה אלכוהולית . המיץ נישמר בטמפרטורה זו לכל זמן אחסונו. כשלושה שבועות לפני תאריך מילוי היין בבקבוקים החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ. העלנו את טמפרטורת המיץ האדמדם והעברנו אותו למיכל לחץ לתחילת התסיסה האלכוהולית. מיכל הלחץ מסוגל לשמר את הגז הטבעי הנוצר במהלך התסיסה האלכוהולית. תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 20 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת תוך שמירה על בועות הגז הטבעיות. עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל 0 מעלות צלזיוס וסינון וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעיות של היין

35.00 ₪
יתיר פטי ורדו (חסר במלאי)
יתיר פטי ורדו (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 21.33

היין מורכב מ-100% ענבי פטי ורדו, ממספר חלקות כרמים ביער יתיר בגבהים של 680 - 700 מטר מעל פני הים. היינות מהכרמים השונים התבגרו בנפרד בחביות עץ אלון במשך שנה לפני יצירת הבלנד הסופי. היין בוקבק בחודש פברואר 2013 והושאר ביקב עוד שנתיים להתבגרות בבקבוק. מתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים. רשמי טעימה: צבע היין ארגמני עמוק, ניחן בבשומת המזכירה סיגליות, פטל שחור ומעט בשר מעושן. טעמו מרוכז ומזכיר דובדבנים שחורים בשלים, בעל גוף מלא וסיום מעט עפיץ. על בציר 2011 בכרמי יער יתיר: חורף שנת 2011 היה מועט במשקעים ובמנות קור (175 מ"מ. כמות משמעותית ירדה באביב), ואחריו אביב מעונן וקריר מהממוצע. עונת הגידול הייתה נוחה ומתונה באופן יוצא דופן. הבשלת הענבים בכל הזנים הייתה איטית מהרגיל אך ליניארית ורצופה - ללא 'תקיעות'. מועד הבציר התאחר בממוצע בשלושה שבועות, והסתיים בערב סוכות (12 באוקטובר) – התאריך המאוחר ביותר בתולדות היקב.

160.00 ₪
2 ב- 85
טפרברג קברנה סוביניון IMPRESSION
טפרברג קברנה סוביניון IMPRESSION
מחיר ל-100 מ"ל - 6.00

יין אדום עמוק וכבד, בשל ושופע טעמי פרי, פטל ושזיפים, השזורים בניחוח וניל, מנטה וציפורן העולים מן העץ. מרקמו מלא ויש בו שילוב מושך של חמיצות, מתיקות ומרירות עדינה, כל אלו מתמזגים ביין באיזון קסום. תהליך ייצור היין הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר מכני. ענבי הקברנה סוביניון עברו הפרדה של השדרות ולאחר ריסוק עדין הועבר התירוש עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת תסיסה אלכוהולית. התסיסה התבצעה בטמפרטורה של 28 מעלות למשך 7 ימים, תחת משטרי המטרה שונים לצורך מיצוי צבע, טעמים וריחות האופייניים לזן זה. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית, נסחטו הענבים בעדינות בפרס פניאומאטי והועברו למיכל נירוסטה מבודד, על מנת שתחל תסיסה מאלולאקטית טבעית, תסיסה שמטרתה לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היין הועבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות למשך של שישה חודשים.

45.00 ₪
2 ב- 85
טפרברג קברנה סוביניון - חצי יבש IMPRESSION
טפרברג קברנה סוביניון - חצי יבש IMPRESSION
מחיר ל-100 מ"ל - 6.00

יין אדום חצי יבש, כהה, הניחן בניחוח פירות יבשים, דובדבן מסוכר ושזיף מיובש. אליהם מצטרפים ריחות של קרמל ווניל יחד עם מתיקות של עץ. היין בעל מרקם חלק וקטיפתי וסיומת מתקתקה מלאת פרי. תהליך ייצור היין הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני. ענבי הקברנה סוביניון עברו הפרדה של השדרות ולאחר ריסוק עדין הועבר תירוש הענבים עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת תסיסה אלכוהולית. התסיסה התבצעה בטמפרטורה של 28 מעלות למשך 7 ימים, תחת משטרי המטרה שונים, לצורך מיצוי צבע טעמים וריחות האופייניים לזן. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית, הענבים נסחטו בצורה עדינה בפרס פניאומאטי והועברו למיכל נירוסטה מבודד על מנת שתחל תסיסה מאלולאקטית טבעית, מטרת תסיסה זו היא לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית הוספנו ליין מעט סוכר ענבים כדי להעניק לו מתיקות מעודנת. לאחר מכן הועבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך של שישה חודשים.

45.00 ₪

יין אדום ישראלי- קווים לדמותו

יין אדום ישראלימחפשים יין אדום ישראלי איכותי? מנתונים שפרסם משרד החקלאות עולה כי ענף הייצור של ענביי היין שרוי בשני העשורים האחרונים בעלייה תלולה. בישראל מגדלים כיום מעל ל- 50,000 טונות ענבי יין בהיקף של יותר מ- 200 מיליון שקלים. 

שטחי הגידול משתרעים על פני כ- 63,000 דונמים, כשב- 70% מהשטחים הללו נטועים זנים אדומים. הזנים העיקריים הם מרלו, קריניאן וקברנה סוביניון, המהווים 45% מכלל הבציר, בעוד ששיראז, מוסקט אלכסנדרוני ופטיט ורדו מהווים כ- 15% מפלח השוק. 

בעשור האחרון זינק גם הייצוא של היין המקומי הישראלי והסתכם בכ- 170 מיליון שקלים בשנת 2020. יבואנית היין הגדולה ביותר מישראל היא ארה"ב, עם פלח שוק של 60%, ואחריה צרפת, בריטניה, קנדה וגרמניה.

ממוקם בקדמת הבמה העולמית ומושך אליו חובבי יין מכול רחבי העולם

ליין אדום ישראלי יש היסטוריה עשירה, שראשיתה עוד מימי התנ"ך, וכיום משלבים בו הייננים הישראלים מסורת וחדשנות יחד עם גורמים נוספים, הממקמים אותו בקדמת הבמה העולמית ומושכים אליו חובבי יין מכול רחבי העולם. 

המומחים מבית מבחר המשקאות מציינים שישראל מאופיינת במיקרו אקלים דרמטי ותנאי סביבה (טרואר) הטרוגניים מאוד, החל מהרי הגולן, הרי יהודה והשומרון, דרך מישור החוף והשפלה, וכלה בנגב ומדבר יהודה. 

תנאי הסביבה בכול אחד מהאזורים הללו משפעים על איכותו וטעמו של היין המיוצר שם ומעצבים את תכונותיו הייחודיות. לדוגמה, האדמה הוולקנית שברמת הגולן והגליל העליון מעניקה ליינות שלה איכות מינרלית מובהקת וחזקה שמשדרגת את חווית הטעימה. 

מאפיינים ייחודיים

יתירה מכך, האקלים הקריר והגובה הרב שברמת הגולן והגליל העליון מניבים יינות בעלי מבנה טאנינים חזק, גוון עמוק וכן ארומות וטעמים פירותיים מרוכזים. אחד מהזנים הנטועים באזורים אלו הוא הקברנה סוביניון, כמו גם כמה בלנדים וזנים של בורדו. 

כאמור, זני ענבים נפוצים נוספים המשמשים לייצור יין אדום ישראלי הם מרלו, סירה (שיראז), קריניאן, פטיט ורדו ומוסקט אלכסנדרוני. מקורו של זן הענבים מרלו הוא בורדו שבצרפת. הוא מתאפיין בסמיכות בינונית ופרופיל טעמים פירותי (כגון שזיפים, אוכמניות וצימוקים). 

באקלים הים תיכוני נוטה זן זה להבשיל מוקדם יותר בהשוואה לזנים אחרים ומתאפיין בניחוחות וטעמים רכים ומתונים. זן הענבים שיראז הגיע לישראל רק בשנות ה- 90 של המאה ה- 20, אך כיום הוא נחשב לאחד המשגשגים בארץ וניחן בגוף מלא, איזון יוצא דופן וסיומת מתמשכת.

מעוניינים לטעום יינות ישראלים עטורי פרסים? קבלו המלצות!

על אף שתעשיית היין הישראלית נחשבת עדיין לחדשה יחסית בתחום, יותר ויותר יינות ישראלים זוכים בשנים האחרונות בפרסים נחשקים, במסגרת תחרויות בינלאומיות הנערכות במקומות שונים ברחבי העולם. 

אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מציינים שבתחרויות יין גדולות ומשמעותית, נדרשים בוחני היינות לטעום אלפי סוגים של יינות שונים מעשרות מדינות, בהן מדינות הממותגות כמעצמות יין מזה מאות שנים דוגמת צרפת, איטליה וספרד, מה שממחיש את גודל ההישג של היינות הישראלים. 

יתירה מכך, גם בתחרויות בינלאומיות קטנות יותר המתקיימות מסביב לעולם, מצליחים יינות הבוטיק הישראליים להפתיע וקוטפים פרסים ותשבחות. אז במידה והנכם מעוניינים לטעום יינות ישראלים עטורי פרסים, קבלו המלצות על כמה יינות שאתם חייבים להכיר.

היינות הישראלים שזכו בתחרות הבינלאומית TERRAVINO 

בתחרות היינות הבינלאומית TERRAVINO לשנת 2023-2024 זכו כמה יינות ישראלים במדליית העל- זהב כפול, בהם אסמבלאז' איתן ואסמבלאז' ריחן של יקב ברקן, וכן קברנה סוביניון רזרב של יקב בזלת הגולן. 

ברקן אסמבלאז' ריחן הנו בלנד אדום הרמוני, מוצק ועשיר שניחן בארומה פירותית עם רמז לקפה, נוגט ושוקולד מריר. היין אשר יושן בחביות עץ אלון למשך 12 חודשים, מתאפיין בחומציות מרעננת המשתקפת מבית גידולו שבגליל העליון. 

גם ברקן איתן אסמבלאז' הנו יין אדום יבש מובחר, המייצג היטב את האקלים הייחודי שבאזור. הוא ניחן בגוון ירקרק של אורגנו וקורנית, ניחוחות וטעמים של פירות אדומים כמו חמוציות ודובדבנים. מדובר ביין מאוזן להפליא, עם מרקם מלטף וסיומת עוצמתית ומתמשכת.

תחרות הבינלאומית DWWA: מדליית זהב ליין ירדן קברנה סוביניון יקב רמת הגולן

יין בזלת הגולן קברנה סוביניון רזרב הנו ייחודי מאוד בנוף הקברנה סוביניון הישראלים. הוא נבצר בכרמים ששוכנים בצפון רמת הגולן ומיושן למשך 20 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי. יין מתאפיין בגוף מלא וטעמים עוצמתיים של פירות שחורים (כגון שזיף, אוכמניות ודובדבן שחור), פירות אדומים (פטל, תות ודובדבן) ונגיעות של תבלינים, וניל ושוקולד. 

בתחרות היין הבינלאומית DWWA המתקיימת מידי שנה בבריטניה ונחשבת לתחרות המשפיעה בעולם, זכו 75 יינות ישראלים במדליות שונות, בהן 4 מדליות זהב, 37 מדליות כסף ו- 29 מדליות ארד. בין הזוכים במדליית הזהב נמנה יין ירדן קברנה סוביניון של יקב רמת הגולן, עם ציון 95 מתוך 97 נקודות. זהו יין אדום יבש, עשיר ומתובל, הניחן בארומות וטעמים פירותיים נפלאים, גוף מלא וסיומת מתמשכת.

 

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים