shoping cart 0

יין אדום תוצרת חוץ

סנן על פי
אפס סינון
יין אדום ניקולאס בושנדאל
יין אדום ניקולאס בושנדאל
מחיר ל-100 מ"ל - 15.33

רוב הענבים מגיעים מהכרמים המובחרים ביותר של היקב, באזורים גבוהים יחסית וקרירים של סטלנבוש, עם אחוז קטן מסוורטלנד. הפרי הזה הוא היסוד ליין אלגנטי זה.

58% שיראז, 14% פטי ורדו, 10% קברנה סוביניון, 8% מאלבק ו3%- קברנה פרנק.

עם הגעת הענבים ליקב הם עוברים מיון ידני קפדני. כל חלקה מטופלת בנפרד, ויניפיקציה במכלי פלדה מבוקרי טמפרטורה, כולל תסיסה מאלו-לאקטית. לאחר מכן היין עובר להשבחה

של 16 חודשים בחביות אלון צרפתי קטנות, מתוכן 20% חדשות והיתר בנות שנתיים עד 4 שנים. רק המכלים הטובים ביותר מגיעים לבלנד הסופי. היין נקרא על שם Lanoy de Nicolas, פליט צרפתי הוגנוטי שהגיע לכף ב1688- עם הורי, ושהיה אחד מחלוצים המייסדים של בושנדאל. זהו בלנד מורכב שמסותת למופת: יין עם ריכוז פרי ועומק מרשימים.

באף - ניחוחות של שזיפים ועוגת היער השחור, לצד דובדבן ומוקה. הטאנינים משולבים היטב ובשלים, בחיך הוא מלא ובנוי היטב עם פיניש מרשים ואלגנטי להפליא.

מומלץ לצד מנות בשריות בעישון או צלייה איטיים, או סטייק מובחר.

115.00 ₪
קוט דו רון לוראן ב , דומיין ברוסה
קוט דו רון לוראן ב , דומיין ברוסה
מחיר ל-100 מ"ל - 8.27

הענבים מקורם בכרמים בעמק הרון הדרומי בכללם גם כרמים צעירים יחסית בז'יגונדאס, קאיירן וראסטו. הזנים השנים מותססים בנפרד ומחותנים יחדיו לאחר התסיסה המלולקטית, לאחר מכן שוהה היין כ-6 חודשים במכלי עץ גדולים טרם ביקבוקו. יין הקוט דון רון של דומיין ברוסה הוא דוגמא מצוינת לתשומת הלב המיוחדת אותה נותנים בדומיין דווקא ליינותיהם שאינם נחשבים ליינות "גדולים" אלא יינות צנועים יותר ויומיומיים באופיים ובאופן צריכתם. יש לומר בזכות הטענה כי דווקא ביינות אלה שאינם יינות של טרואר אחיד ומובהק, ניכרת יד האומן של היינן היוצר. לא בכדי נושא היין את שמו של מנהלו הנוכחי של היקב – לורן ברוסה ))"B Laurent .".ליין גוון אדום אודם בוהק עם שוליים סגולים. הניחוח הוא פירותי בעיקרו )פטל שחור, קאסיס( ומתובל )פלפל שחור, קפה( עם רמז אדמתי עדין. החך מצטיין ברכות, באיזון ובעידון. מומלץ להגישו מצונן כמעה )16-15 מעלות צלסיוס( לצד בשרים קרים או גבינות בעלות חריפות מתונה. גרנאש, סירה, קריניאן, מורבדר.

62.00 ₪
לה ברנרדין שטונף דו פאפ שפוטייה
לה ברנרדין שטונף דו פאפ שפוטייה
מחיר ל-100 מ"ל - 28.67

זן/זני ענבים: מיזוג זני הענבים מאפיין את הכינוי Châteauneuf-du-Pape. באדום "לה ברנרדין", גרנאש הוא הענב העיקרי המשמש בתערובת, עם שיעור קטן יותר של סירה ומורבדר. הגרנאש הוא זן ענבים המביא מתיקות טבעית לבלנד, המעניק ליין אלגנטיות, טאנינים משיי ועדינות רבה. ויניפיקציה: הכינוי Châteauneuf-du-Pape מייצר יינות שהם בלנדים של זני ענבים שונים, לכן, הוויניפיקציה תלויה בענבים המרכיבים ובזנים שלהם. הוויניפיקציה המסורתית מתבצעת במיכלי בטון סגורים. תקופת השקיה נמשכת בדרך כלל כ-3 שבועות, בטמפרטורה גבוהה כדי להבטיח מיצוי מקסימלי של צבע וטאנינים. בציר: הענבים נבחרים בקפידה במהלך הבציר. חובה לקבל את הכינוי, מיון זה מאפשר לקבל את אשכולות הענבים הטובים ביותר. יישון: היישון מתבצע במיכלי בטון למשך 15 חודשים על מנת להבטיח חמצון טוב של היין, השומר על טריותו וריחותיו. אף: מורכב ועדין, דומדמניות שחורות ושזיף ואחריהם קפה קלוי וקינמון, דובדבן, דובדבן מורלו.

215.00 ₪
ריוחה גראן רזרבה ויניה אראנה , לה ריוחה אלטה (חסר במלאי)
ריוחה גראן רזרבה ויניה אראנה , לה ריוחה אלטה (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 28.00

מקור הטמפראניו בכרמים לאס קוובאס, אל פאלו ולאס מונחאס )Las and Palo El, Cuevas Las מאוחר יותר באחוזת מונטצ'ילו בפואנמאיור. Monjas)ברודנזו. הגרסיאנו נבצר כ-20 יום הבציר ידני בתיבות קטנות, שמובלות בקירור ליקב. התסיסה האלכוהולית מתקיימת במכלי פלדה מבוקרי טמפרטורה, ונמשכת קרוב ל-3 שבועות. לאחר התסיסה המאלו-לאקטית, נבחרים היינות השונים שירכיבו את וינייה אראנה, ומועברים לחביות אלון אמריקאי שמיוצרות בלה ריוחה אלטה, וגילן הממוצע 5.4 שנים. הם משביחים בחביות אלה משך 3 שנים, עם שפייה ידנית מסורתית בלבד מדי חצי שנה. היין מבוקבק ונשמר במרתפי היקב עוד מעל שנתיים לפני השיווק. זהו יין מלא חיים ונקי, צבעו אדום כהה ושוליו ורודים. ארומות אינטנסיביות של דומדמניות ופטל, אוכמניות ושזיפים בשלים, על רקע תיבול של וניל, ציפורן, קפה, קרמל ובריוש. בחיך הוא משיי ומאוזן להפליא, עם טאנינים בשלים ומתקתקים. מורכבות ועומק יוצאי דופן שאופייניים ליינות קלאסיים מהסוג הזה. ליווי מושלם לארוחות בשרים מושקעות, לדגים מתובלים או לצד קינוחי שוקולד ופירות יער. בלנד של %94 טמפראניו ו-%6 גרסיאנו  

210.00 ₪
צ’לו אפסיונמנטה ונטו
צ’לו אפסיונמנטה ונטו
מחיר ל-100 מ"ל - 8.67

 מתוך תרבות היין העשירה של מחוז בריצ’י, האדמות העשירות ואזורי הקרקע המגוונים מייצרים את סדרת היינות הקלאסית 1908 של יקב Cielo. בשיתוף מלא תשוקה עם מגדלי הגפנים, בלנד מנצח של זני ענבים אדומים הופך את Appassionatamente לעדות של ייצור יין נהדר. היין מיוצר בשיטת אפסימנטו האופיינית לאזור ונטו האיטלקי. במסגרת תהליך הייצור עוברים הענבים ייבוש על מחצלות עץ, מותססים ובסיום שלב התסיסה עוברים ליישון בחביות מסורתיות מעץ אלון צרפתי. היין מכונה גם סופר ונטו מאחר והוא מיוצר מענבים לא שגרתיים בתוך תרבות היין העשיר באזור. 

 בלנד של מרלו, קורבינה וסנג’ובזה יוצרים יין אדום עמוק עם טעמים מורכבים שהוא כולו תשוקה. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס, לצד מנות פסטה, בשרים על הגריל וגבינות בשלות. צבע: צבע אדום עמוק. ארומה: מלא בניחוח של פירות אדומים בשלים ותבלינים. טעם: מלא, גדול ועגול עם תווי טעם של פירות אדומים בשלים.

65.00 ₪
דומיין דה סנשו שאטונף דו פאפ
דומיין דה סנשו שאטונף דו פאפ
מחיר ל-100 מ"ל - 25.20

גרנאש נואר - דם החיים של Châteauneuf. חם, חזק ומתוק. טעמים של דומדמניות שחורות ופטל שחור, דובדבן, שזיף אדום ותות. פלפל שחור ארומטי, לבנדר, טימין וליקריץ.

סירה - סגול עמוק ומשחיר. מבושם, מפתה ומהורהר. פירות יער דמויי ריבה, עשירים, לעיסים. תווים של זפת, עשן, בייקון, שוקולד ולפעמים סיגליות.

Mourvèdre - עפיצי, גמי, בשרני ומתובל. טעמים של פטל שחור, ציפורן, טבק ועור.

47% גרנאש נואר, 32% סירה, 19% מורוודר, 2% cinsault-vaccarèse

גרנאש עשוי לשלוט, אבל סירה ומורודר מספקים איזון ומבנה. היכן שהגרנאש במיטבו כשהוא בשל, שני אלו מאזנים את רמות האלכוהול הגבוהות שלו. במקום בו לגרנאש יש צפיפות של טאנינים שנותנת תחושה עגולה ומלאה, שני אלו נותנים מבנה. סירה גם מעניקה צבע וגוף, כמו מורוודר מעניק קלאסה וחיות שמעניינת למדי לבקבוק הסופי.

אף - עז ומלא הבעה עם ניחוחות צעירים הנשלטים על ידי פרי טרי (פטל ודובדבן), מתובל בעדינות ומועצם על ידי ריח אלון.

חך - שופע, רענן ופירותי עם דומדמניות שחורות בשלות, פטל ודובדבן חמוץ ריבה. מאוזן היטב עם טעמים חריפים (ליקריץ ופלפל). מורכב, עם תווי שרף רכים ומגע של עץ אלון.

פיניש - טאנינים עדינים למרקם חלק והרמוני מאוד.

189.00 ₪
ברבדו קופאז' מגנום
ברבדו קופאז' מגנום
מחיר ל-100 מ"ל - 17.93

40% ענבי קברנה פרנק, 30% שירז,  20% קברנה סוביניון  ו 10% פטי ורדו שנבצרו מכרם יחיד באמצע ספטמבר 2017. היין צפוי להתפתח היטב בבקבוק עד עשר שנים .
יין זה הוא ממסך (בלנד) של הזנים קברנה פרנק, שיראז וקברנה סוביניון. יין זה מורכב בריחו ובטעמו והוא בנוי מרבדים של טעמים וריחות המתגלים לטועם עם כל הרחה וטעימה במרווחים של מספר דקות. בכל טעימה מתגלים מרכיבים חדשים בעיקר פירותיים.  כעבור מספר טעימות ניתן להרגיש את טעם הבשלות - חגיגה לחושי הטעם הממזגים עם הריחות המתגברים ובמקביל –מתעדנים.
ה- Coupage הוא יין יבש, בעל גוף מלא וצבע אדום עמוק עם גוון סגלגל ומאופיין ע"י סינרגיה עוצמתית של שלושת הזנים המרכיבים אותו.  בעל בשומת מורכבת המכילה רמזים של  מתקתקות :  פטל, שזיף אירופי ופלפל ירוק שמקורם בהורה קברנה פרנק והצאצא קברנה סוביניון. גרגרי יער שחורים שוקולד ותבלינים צמחיים משתחררים תוך מגע מתמשך עם הלשון והחיך. הגוף המלא ממתן את העפיצות הטנינית ומאפשר תחושת פה מהנה, מורכבת ומאוזנת המאפשרת שתייה מעתה ועד סוף העשור. תקופת יישון של 12 חודשים בחביות עץ צרפתיות (75%) ואמרקאיות (25% ) איפשרה מיתון העפיצות תוך שמירה על רמזים חושיים של עץ אלון ווניל וטעם חמאה ללא פגיעה בטעם הפירותי.  

269.00 ₪
375 מ"ל
וילה אנטינורי אדום חצי בקבוק 375 מ"ל
וילה אנטינורי אדום חצי בקבוק 375 מ"ל
מחיר ל-100 מ"ל - 14.67

ציונים ופרסים:
בציר 2001: וויין אנת'וזיאסט - 91 נק'; בציר 2002: וויין אנת'וזיאסט - 88 נק'; בציר 2003: דניאל רוגוב - 88-89 נק'; מדליית ארד ב"פרסי השנה" של דיקנטר; בציר 2004: דניאל רוגוב - 89 נק' בציר 2005: ציון לשבח בפרסי השנה של דיקנטר, דניאל רוגוב - 89 נק'
תאור היין:
אם לפני 33 שנה הדהים המרקיז פיירו אנטינורי את עולם היין כאשר חולל את מהפכת היינות ה"סופר טוסקנים", בשנת 2001 שב, ובצעד נועז אולי אף יותר, וויתר על הסיווג "קיאנטי קלאסיקו ריזרבה" על-מנת להשביח עוד יותר את היין, שהינו המותג מספר אחד בעולם היין האיטלקי – וילה אנטינורי. מאז נקרא היין – וילה אנטינורי רוסו (אדום). בכך מוכיח אנטינורי שהוא מאמין שהמותג וילה אנטינורי אדום, ואיכותו, חזקים וחשובים מעבר לסיווגם כיינות קיאנטי. וילה אנטינורי רוסו מכיל בסיס איתן של ענבי סנג'ובזה מובחרים מאזור קיאנטי (60%), ואת אלה משלימים זנים בינלאומיים אציליים: קברנה סוביניון (20%), מרלו (15%) וסירה (5%). היין השביח במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתיות, אמריקניות והונגריות, ולאחר מכן זכה למנוחת בקבוק, שמשכה היה שמונה חודשים, ביקב. צבעו של היין אדום אודם בוהק, והוא עשיר מאוד בטעמים וניחוחות של פירות בשלים, כשזיפים שחורים ודובדבנים, עם נימות אדמתיות ורמז לתיבול. בחך, הוא מפגין איזון ומבנה מרשימים, עם טאנים אלגנטיים, וטעם מסיים נקי וממושך.

55.00 ₪
פינו נואר קוט שאלונייז, ויניירון דה בוקסי
פינו נואר קוט שאלונייז, ויניירון דה בוקסי
מחיר ל-100 מ"ל - 10.53

אדום, אלגנטי ועסיסי: הכול על יין פינו נואר 

במידה ואתם מארגנים ארוחה משפחתית או מפגש חברתי מסוג כזה או אחר, ומחפשים יין טוב שמשתלב היטב עם בשר על האש, קרפצ'יו בשר, עוף, סלטים, סושי ואו דג אפוימטוגן, שאז יין פינו נואר עשוי להיות בחירה מעולה! 

אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מציינים כי פינו נואר (Pinot noir, בצרפתית אצטרובל שחור) הנו זן ענבים שמקורו בחבל בורגון שצרפת ומשמש לייצור יין אדום. מבנהו של האשכול, המזכיר בצורתו אצטרובל, כמו גם גוון הענבים הכהה, הם שהעניקו לזן הזה את שמו. 

זן הפינו נואר נחשב לאחד מהזנים העתיקים ביותר ומוצאו אינו ידוע. עם זאת, עקבותיו נמצאו בחבל בורגון כשהרומאים פלשו לגאליה בשנת 58 לפנה"ס והיה מבין הזנים הראשונים שבויתו.

נמנה ברשימת היינות האדומים המעוטרים ביותר בענף

ההערכה היא כי אבטיפוס קדום של זן הפינו נואר בשילוב עם זן נוסף אחראים מבחינה גנטית הן להיווצרותו של זן זה והן להיווצרותם של מבחר זנים מוכרים נוספים, בהם שרדונה ופינו בלאנק. 

זן הפינו נואר התפשט למחוז ז'ורה שבחבל בורגון ולעמק הלואר שבלב צרפת, ומשם נפוץ לכול רחבי העולם. במרוצת השנים זכה יין פינו נואר למוניטין בינלאומי, ונמנה ברשימת היינות האדומים המעוטרים ביותר בענף. 

כאמור, זן הפינו נואר גדל כיום באזורים שונים ברחבי העולם, אך הוא ידוע כזן עדין במיוחד ומאוד בלתי צפוי. זן זה מתאפיין ברגישות יתר לטמפרטורות נמוכות או גבוהות מדי, לחות וריקבון. יתרה מכך, מאחר והפינו נואר נוטה להבשלה מוקדמת, יש לגדלו באזורים קרים באדמה עם יכולת ניקוז טובה.

 

 

79.00 ₪
ספראבי אולד טביליסי (חסר במלאי)
ספראבי אולד טביליסי (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 4.67

Saperavi הוא זן ענבים כהה, בעל בשר ורוד, במקור מהרפובליקה הגיאורגית. בהיותו המילה בשפה הגיאורגית ל"צבע", saperavi הוא שם מתאים במיוחד לזן הטינטורייר הזה. גפני Saperavi גדלות באופן נרחב ברחבי הקווקז (הצלבה בין יבשות אסיה ואירופה), ורחוק יותר באזורים שונים של הרפובליקה הסובייטית לשעבר. המסוגל להביא צבע עז וחומציות ניכרת ליינות, Saperavi הוא מרכיב אידיאלי עבור יינות מעורבבים זולים יותר. בעשורים האחרונים, הוא גם הוכיח את עצמו כמסוגל לייצר יינות זנים ראויים ליישון (לעתים קרובות התבגרו בחבית) באיכות גבוהה. בג'ורג'יה, הביטוי הטוב ביותר של ספראווי מגיע מהאזור הראשי שלה קחטי, ליד הגבול המזרחי עם אזרבייג'ן. לטעום מהיין עשיר, חם, חזק, מעט חמצמץ, עם תווים בולטים של דובדבן בשל ותות, טאנינים בעלי מבנה טוב, איזון מעולה וסיומת ארוכה, ומותיר תחושת ניקיון. היין מתאים בצורה מושלמת לסטייק עם רוטב פלפל ירוק, גראטן, אוסובוקו, מנות טלה חמות עם עגבניות חצי מיובשות, פיצה "ארבע גבינות" ובשר בקר עם אספרגוס עוד

35.00 ₪
פורטה 6 מגנום
פורטה 6 מגנום
מחיר ל-100 מ"ל - 5.67

פורטה 6 זהו בלנד נהדר וטעים שנותן תמורה נהדרת למחיר! יין המשקף באופן נפלא את האדמה הפורטוגלית העשירה, שפע של ניחוחות וטעמים עשירים של פירות יער, ריבה פירותית, טאנינים רכים וסיומת ארוכה ונעמה בבקבוק מגנום של ליטר וחצי. זנים : 50% אראגונז, 40% קסטלאו, 10% טוריגה נסיונל


 

 

 

 

מחפשים יין קליל פירותי ומלא רעננות? כול מה שכדאי לדעת על יין פורטה

מחפשים יין קליל פירותי ומלא רעננות? כדאי שתנסו יין פורטה! יינות פורטה הם השחקנים החדשים שהגיעו לישראל הישר מפורטוגל. מדובר ביינות מדהימים המתאפיינים בארומה טרייה וטעמים נפלאים, אך מה שהפך אותם לפופולריים כל כך ברחבי העולם, ובארץ בפרט, הוא התמורה הבלתי רגילה שלהם ביחס למחיר. 

במשך שנים רבות הייתה תעשיית היין הפורטוגזית מזוהה בעיקר עם יינות דומיננטיים ועזי טעם, בעוד שדווקא יינותיה הייחודיים, המהווים כמעין פסיפס של אינספור זני ענבים מקומיים, נותרו בתוך גבולות המדינה. 

תעשיית היין הפורטוגזית התפתחה על רקע חוסר יציבות פוליטית וכלכלה רעועה, מה שמנע מחלק לא מבוטל של היינות הפורטוגליים לצאת מגבולות המדינה ולזכות במקום של כבוד בשוק היין העולמי.

חווית טעימה מרגשת, מדהימה ונטולת מעצורים

מבית חברת מבחר המשקאות מציינים שבקטגוריה זו נמנים מעל ל- 250 זני ענבים שיש להם זהות מקומית טהורה ושאינם גדלים באף מקום אחר בעולם, בהם זני הענבים המשמשים לייצור יין פורטה. בשורה תחתונה, אין עוררין על כך שסדרת יינות פורטה מספקת לחובבי יין ברחבי תבל חווית טעימה מרגשת, מדהימה ונטולת מעצורים. 

בין סוגי יינות פורטה למיניהם המיובאים לישראל ניתן למצוא בחנויות היין המובילות את יין פורטה 6 לבן, רוזה, אדום ומגנום. יין פורטה 6 לבן נחשב לאחד מהיינות הפורטוגלים שהפכו לפופולריים מאוד ברחבי העולם, בזכות היותו רענן, פריך, קליל ופירותי. זהו בלנד של שלושה זנים פורטוגזיים (זני הענבים הלבנים ארניטו, פרנאו פירס ומוסקטל) שנבצרו מכרמים באזור ליסבון.

יין טעים שמעניק תמורה מלאה בעד המחיר

יין פורטה 6 לבן מתאפיין בארומה טרייה נהדרת ובטעם עשיר של פירות טרופיים עם נגיעות הדרים ומינרלים, ומבקרי וכתבי יין סיווגו אותו כיין טעים שמעניק תמורה מלאה בעד המחיר. יין פורטה 6 רוזה הנו בלנד של זני הענבים קסטלאו, סירה וטמפרניו שגודלו באזור ליסבואה. היין בעל גוון וורדרד כתמתם וניחן בפירותיות נעימה וארומה מעודנת של תות שדה. 

הוא זכה לשבחים רבים בקרב מבקרי וכתבי יין, שהגדירו אותו כקליל, מאוזן מרענן ומוצלח מאד, ומהווה מתחרה שקול ליין רוזה פרובנסלי. יין פורטה 6 אדום מאופיין באופי פירותי צעיר וקליל ובמרקם רך ומורכב, בעוד שיין פורטה 6 מגנום שופע טעמים וניחוחות עשירים של ריבה פירותית, פירות יער וטאנינים רכים, עם סיומת ארוכה ונעימה.

85.00 ₪
2 ב- 90
פורטה 6 אדום
פורטה 6 אדום
מחיר ל-100 מ"ל - 6.53

תסיסה והתבגרות קצרה במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה, יין בעל אופי פירותי צעיר ומהנה ביותר עם גוף בינוני ומרקם רך ועגול. "כיף של יין". ענבים : אראגונס, קסטלאו, טוריגה נסיונאל


מחפשים יין קליל פירותי ומלא רעננות? כול מה שכדאי לדעת על יין פורטה

מחפשים יין קליל פירותי ומלא רעננות? כדאי שתנסו יין פורטה! יינות פורטה הם השחקנים החדשים שהגיעו לישראל הישר מפורטוגל. מדובר ביינות מדהימים המתאפיינים בארומה טרייה וטעמים נפלאים, אך מה שהפך אותם לפופולריים כל כך ברחבי העולם, ובארץ בפרט, הוא התמורה הבלתי רגילה שלהם ביחס למחיר. 

במשך שנים רבות הייתה תעשיית היין הפורטוגזית מזוהה בעיקר עם יינות דומיננטיים ועזי טעם, בעוד שדווקא יינותיה הייחודיים, המהווים כמעין פסיפס של אינספור זני ענבים מקומיים, נותרו בתוך גבולות המדינה. 

תעשיית היין הפורטוגזית התפתחה על רקע חוסר יציבות פוליטית וכלכלה רעועה, מה שמנע מחלק לא מבוטל של היינות הפורטוגליים לצאת מגבולות המדינה ולזכות במקום של כבוד בשוק היין העולמי.

חווית טעימה מרגשת, מדהימה ונטולת מעצורים

מבית חברת מבחר המשקאות מציינים שבקטגוריה זו נמנים מעל ל- 250 זני ענבים שיש להם זהות מקומית טהורה ושאינם גדלים באף מקום אחר בעולם, בהם זני הענבים המשמשים לייצור יין פורטה. בשורה תחתונה, אין עוררין על כך שסדרת יינות פורטה מספקת לחובבי יין ברחבי תבל חווית טעימה מרגשת, מדהימה ונטולת מעצורים. 

בין סוגי יינות פורטה למיניהם המיובאים לישראל ניתן למצוא בחנויות היין המובילות את יין פורטה 6 לבן, רוזה, אדום ומגנום. יין פורטה 6 לבן נחשב לאחד מהיינות הפורטוגלים שהפכו לפופולריים מאוד ברחבי העולם, בזכות היותו רענן, פריך, קליל ופירותי. זהו בלנד של שלושה זנים פורטוגזיים (זני הענבים הלבנים ארניטו, פרנאו פירס ומוסקטל) שנבצרו מכרמים באזור ליסבון.

יין טעים שמעניק תמורה מלאה בעד המחיר

יין פורטה 6 לבן מתאפיין בארומה טרייה נהדרת ובטעם עשיר של פירות טרופיים עם נגיעות הדרים ומינרלים, ומבקרי וכתבי יין סיווגו אותו כיין טעים שמעניק תמורה מלאה בעד המחיר. יין פורטה 6 רוזה הנו בלנד של זני הענבים קסטלאו, סירה וטמפרניו שגודלו באזור ליסבואה. היין בעל גוון וורדרד כתמתם וניחן בפירותיות נעימה וארומה מעודנת של תות שדה. 

הוא זכה לשבחים רבים בקרב מבקרי וכתבי יין, שהגדירו אותו כקליל, מאוזן מרענן ומוצלח מאד, ומהווה מתחרה שקול ליין רוזה פרובנסלי. יין פורטה 6 אדום מאופיין באופי פירותי צעיר וקליל ובמרקם רך ומורכב, בעוד שיין פורטה 6 מגנום שופע טעמים וניחוחות עשירים של ריבה פירותית, פירות יער וטאנינים רכים, עם סיומת ארוכה ונעימה.

49.00 ₪
ריפאסו צי'צלה ברטה
ריפאסו צי'צלה ברטה
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

היין מגיע מאיזור היין וולפוליצ'לה אשר במחוז ונטו בצפון מזרח איטליה. הכרמים ליין מגיעים מאחוזת היקב צ'יצ'ילה ברטה. 500 דונמים של כרמי אחוזת צ'יצ'ליה ברטה נרכשו ע"י משפחת פסקווא בסוף שנת 1940. החל משנת 1998, האחוזה משמשת כאיזור מחקר של הפקולטה לחקלאות של אוניברסיטת מילאנו בשל תנאי הגידול האופטימאלים בה. יין העשוי בשיטת הריפאסו, בה מעבירים את ענבי הוולפוליצ'לה המשמשים לייצור היין על שיירי קליפות הענבים ששימשו להכנת האמרונה. לאחר התסיסה, היין שוכב במיכלי אלומיניום, עד פברואר. במיכלים הוא שוכב על קליפות האמרונה לתסיסה נוספת, המעצימה את הארומות והגוף של היין. לאחר מכן, מועבר היין ליישון למשך 12 חודש בחביות עץ בגדלים שונים ובמידות צליה שונות וליישון נוסף בבקבוק למשך 12 חודשים במרתפי היקב. יין צפוף ועוצמתי. טעמים בשלים של פירות יער אדומים בשילוב טעמי קליה וטעמים אגוזיים. יין הרמוני וקטיפתי בצורה יוצאת דופן עם מבנה מצויין ובוגר

99.00 ₪
מאסי מודלו (חסר במלאי)
מאסי מודלו (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 8.67

מאסי מודלו עשוי מתערובת לא שיגרתית המשלבת את שני זני הענבים האופיניים ביותר לאיזור ונטו - קורבינה (60%) ורבוזו ורונזה (30%) ועוד 10% זנים אחרים. הענבים נקטפים כשהם בשלים לגמרי ועוברים תסיסה ממושכת במיכלים מבוקרי טמפרטורה, עם שמרים נבחרים. היין נשאר במגע עם הקליפות במשך 10-18 ימים, בהתאם לסוג הענבים, ותהליך התסיסה נמשך כ-25 יום. לאחר התסיסה מועבר היין ליישון החביות עץ אלון סלובני גדולות למשך 6-10 חודשים, כאשר חלקו עובר יישון בחביות אלון "אלייר" קטנות. ענבי הקורבינה מקנים ליין צבע, ניחוח וטעם של דובדבנים ואילו הרבוזו ורונזה תורם את הטאנינים, העושר והחיוניות. מאסי מודלו ניחן בצבע אדום עז כשל אבן האודם, הוא מעוגל, בעל מבנה טוב וניחן בטעם דובדבנים מריר. מתאים לסוגי מאכלים רבים ומגוונים. מושלם כליווי למרקים, פסטות ותבשילי אורז, מנות עיקריות המבוססות על בשר אדום וכן גבינות טריות. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות צלסיוס.

65.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים