shoping cart 0

יינות פורט

פורט הוא יין מתוק, אדום ומחוזק מפורטוגל. יין פורט נחשב לרוב כיין קינוח בגלל העושר שלו. ישנם מספר סגנונות של פורט, כולל אדום, לבן, רוזה וסגנון מיושן בשם Tawny Port.

 בעוד שחלק ניכר מהפורטים הם באיכות ממוצעת, ישנם יינות פורט משובחים רבים, היקרים מאוד ועולים כמה מאות שקלים.  יין פורט אמיתי ניתן לייצר רק בפורטוגל. פורט הוא יין מתוק עם טעמים של רוטב פטל, פטל שחור, קרמל, קינמון ושוקולד.  ישנם מספר סגנונות של פורט, אבל 2 הסגנונות העיקריים של פורט כוללים פורט אדום עם יותר טעמי פירות יער ושוקולד (וקצת פחות מתיקות), ופורט בצבע צהוב עם יותר טעמי קרמל ואגוזים (ועוד מתיקות). לפורטים טאוניים ישנים ומשובחים יש מגוון רחב עוד יותר של טעמים עדינים כולל גרפיט, פלפל ירוק, אגוזי לוז, שקדים, חמאה וקרקר גרהם. חפשו יינות שהתיישנו במשך 30 שנים או יותר לרמת מורכבות זו! הסגנונות הנפוצים של יין פורט: ישנן קטגוריות רשמיות רבות ושונות של נמל, אך רובן נופלות תחת 4 הקטגוריות הבאות:

פורט אודם (אדום): פורט אדום בצבע עמוק הכולל וינטג', וינטג' בבקבוקים מאוחרים (LBV), קרום ופורט רובי, Tawny Port: פורט מתוק מאוד מיושן בחבית עם טעמי אגוזים וקרמל חמצוניים, פורט לבן: עשוי מענבים לבנים מקומיים כולל רביגאטו, ויוסיניו, גוביו ומלבסיה, רוזה פורט: זהו סגנון חדש של יין פורט עשוי כמו יין רוזה עם טעמים של תות, סיגליות וקרמל.

הגשת יין פורט: יש להגיש פורט ממש מתחת לטמפרטורת החדר, בסביבות 60 מעלות צלזיוס (16 מעלות צלזיוס). דרך פופולרית להגיש רובי פורט בקיץ (עם ארוחה) היא על הסלעים עם קליפת ליים!

התאמה עם אוכל: יין פורט משתלב נפלא עם גבינות עשירות בטעמים (כולל גבינה כחולה וגבינות שטופות), קינוחי שוקולד וקרמל, אגוזים מלוחים ומעושנים, ואפילו בשרים מעושנים מתוקים (מנגל? מישהו?).

מה מייחד את הנמל? אחת התכונות החשובות ביותר של פורט אמיתי היא התערובת הייחודית של ענבים ילידים פורטוגזיים. ענבי הפורט כוללים את טוריגה פרנקה, טוריגה נסיונאל, טינטה רוריז (המכונה גם טמפרניו), טינטה בארוקה וטינטה קאו, ונאמר שיש לפחות 52 זנים! כל ענב מוסיף טעם ייחודי לתערובת. לדוגמה, Touriga Nacional מוסיפה תווי אוכמניות ווניל, וטוריגה פרנקה מוסיפה תווי פטל וקינמון.

סנן על פי
אפס סינון
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים