סוסון ים Susson yam
הפרמטר הראשון הקובע את איכות היין הוא איכות חומרי הגלם. יקב סוסון ים נטע בשנת 2000, כרם אורגני במושב בר גיורא. המגמה הייתה להתבסס על תוצרת עצמית, כמקובל ביקבים המכובדים בעולם, וכך להגיע לאיכות מקסימלית של הענבים. הכרם הנטוע בצפיפות גבוהה, (550 גפנים לדונם לעומת 220 גפנים כמקובל בארץ). נטיעה צפופה גורמת באופן טבעי ליבולים נמוכים, והקטנת גודל הענב. הזנים שניטעו כוללים: שנין בלאן, סירה, זינפאנדל, גרנאש, מורוודר פטיט סירה. זנים אלה מהווים את הבסיס ליינות היקב, הנושאים בדרך כלל שמות של אומנים שאינם איתנו: לנון, המינגווי, פליני, אנטואן (דה סינט אקזיפרי), ואחרים.
מיון
מהישן לחדש