קלאסי, עפיץ ובעל גוף מלא, אבל בסטייל: קווים לדמותו של הקברנה סוביניון
במידה והנכם מגדירים את עצמכם כאנשים קלאסיקנים, דהיינו מעמיקים, שמרנים ומיושבים בדעתם, סביר להניח שתתחברו מאוד אל הקברנה סוביניון. איך שלא מסתכלים עליו, היין הזה נתפס בקרב רבים כטיפוס רציני. הוא יבש, ניחן בגוון האדום עמוק וכהה, גוף מלא, חומציות בינונית ועפיצות גבוהה.
אנשי הצוות המקצועי של מבחר המשקאות מסבירים שהקברנה סוביניון הנו זן ענבים שפותח במאה ה- 17 בעיר בורדו שבצרפת, וממחקרים גנטיים שנעשו בשנת 1997 עולה כי מדובר בעצם בהכלאה בין שני הזנים סוביניון בלאן וקברנה פראנק. אמנם זן הענבים הזה מגיע במקורו מצרפת, אלא שבמהרה הוא מצא את דרכו למקומות נוספים ברחבי העולם, כמו איטליה, קנדה, ארצות הברית, דרום אמריקה ואוסטרליה.
השפעות הטרואר על הארומה והטעמים
הקברנה סוביניון מתאפיין בשיעור טאנינים גבוה וגוף מלא, זאת בשל קליפתו של הענב שהנה עבה יחסית לזני ענבים אחרים. קליפתו הכהה של הענב מעניקה ליין גם גוון עמוק. ביינות העולם הישן ניחן הזן בארומה של קסיס, סיגליות, עץ ארז ותבלינים.
ביינות העולם החדש נוספים אליהם ניחוחות פירותיים מרוכזים דוגמת פירות יער, פטל שחור, ולעתים אף נגיעות של דובדבן שחור, אדמה, שוקולד ועץ אלון, בעוד שביינות הקברנה סוביניון שמיוצרים באוסטרליה בולט ניחוח האיקליפטוס.
בדומה לזנים אחרים, הטרואר (מושג האוצר בתוכו את מכלול תנאי הסביבה לגידול חקלאי כגון תנאי אקלים, הרכב האדמה וכושר הספיגה שלה, שיפוע המדרונות וכיו"ב) משפיע משמעותית על הארומה של זן הענבים הזה.
מאפייניו של הקברנה סוביניון באזורי האקלים השונים
באופן כללי, באזורים חמים מתבלטים הניחוחות הפירותיים של הקברנה סוביניון ואילו באזורי האקלים הקרירים, הניחוחות הדומיננטיים הם עשבוניים יותר. הקברנה סוביניון שמגיע מבורדו שבצרפת מיוצר על פי רוב בסגנון קלאסי ומורכב מבלנד של שני זנים אדומים, מרלו וקברנה פראנק, מה שמקנה ליין עושר בניחוחות וטעמים.
היין שמקורו בעמק נאפה שבקליפורניה מתאפיין בעפיצות גבוהה בשל רמת הטאנינים שבקליפת הפרי, אי לכך, רצוי לפתוח את הבקבוק כשעה לפני השתייה לצורך ריכוך תחושת היובש. היינות האוסטרליים מאוזנים מבחינת הטאנינים והחמיצות ומצטיינים בטעמים פירותיים.
גם ביינות מתוצרת הארץ, שעשוי בדרך כלל מבלנד של כמה זנים, מורגשים היטב טעמי הפרי, ולא פעם מתווספות אליו נגיעות של מנטה ועשבי תיבול. מומלץ להגיש את הקברנה סוביניון בטמפרטורות שנעות בין 18 - 16 מעלות צלזיוס.