- דף הבית
- ראשי
- מבעבעים/שמפניה
- שמפנייה
שמפנייה
שמפניה היא יין מבעבע הנושא את שם האזור ממנו הוא מגיע. ליתר דיוק, על מנת לשאת את השם על התווית שלה, שמפניה חייבת להיעשות על פי רשימה ארוכה ומוסדרת בקפדנות של דרישות הבאות לידי ביטוי בכל שלב בתהליך הייצור מהענב ועד הכוס. זה כולל פרטים כמו זני הענבים המותרים, יחד עם גיזום, תפוקות ענבים, שיטת ייצור היין (מתודת שמנואז או השיטה המסורתית), רמות אלכוהול מינימליות, תקופת אחסון מינימלית (15). חודשים) לפני השחרור ועוד.
בשמפניה, משאירים לטבע ליצור את תהליך התסיסה במהלך התסיסה השנייה, שמתרחשת בתוך הבקבוק - הגז הפחמני הטבעי הנובע מהתסיסה לא יכול לברוח כי הבקבוק אטום, ולכן הוא יעשה באופן טבעי. להתערב ביין ולהפוך אותו למבעבע. כשאתה נותן לטבע לעבוד, זה תמיד טוב יותר!
במילים פשוטות, בעוד שיש שבעה זני ענבים המותרים לשימוש בשמפניה, רק שלושה ענבים עיקריים מהווים את עיקר היינות הללו כפי שאנו מכירים אותם. "פינו נואר, שרדונה ומונייה הם הנפוצים ביותר בשימוש,.
גורם מבחין נוסף בכל הנוגע לייצור שמפניה הוא צבע הענבים - כלומר שחור (או אדום) ולבן - כמו גם זה של המוצר המוגמר (שמפניות יהיו יין לבן או רוזה). לעתים קרובות תתקלו במונחים כמו בלאן דה בלאנס, שמתורגם ל"לבן מהלבנים", או יין לבן העשוי רק מענבים לבנים, שבשמפניה הוא בעיקר שרדונה; יש גם בלאן דה נואר (יין לבן העשוי אך ורק מענבים שחורים), המיוצרים בעיקר בענבי פינו נואר ומונייה בשמפניה. בקבוקים שאינם מציינים אף אחד מהמונחים הללו הם בדרך כלל תערובת של ענבים שחורים ולבנים כאחד.