shoping cart 0

שמפנייה

שמפניה היא יין מבעבע הנושא את שם האזור ממנו הוא מגיע. ליתר דיוק, על מנת לשאת את השם על התווית שלה, שמפניה חייבת להיעשות על פי רשימה ארוכה ומוסדרת בקפדנות של דרישות הבאות לידי ביטוי בכל שלב בתהליך הייצור מהענב ועד הכוס. זה כולל פרטים כמו זני הענבים המותרים,  יחד עם גיזום, תפוקות ענבים, שיטת ייצור היין (מתודת שמנואז או השיטה המסורתית), רמות אלכוהול מינימליות, תקופת אחסון מינימלית (15). חודשים) לפני השחרור ועוד.

 בשמפניה, משאירים לטבע ליצור את תהליך התסיסה במהלך התסיסה השנייה, שמתרחשת בתוך הבקבוק - הגז הפחמני הטבעי הנובע מהתסיסה לא יכול לברוח כי הבקבוק אטום, ולכן הוא יעשה באופן טבעי. להתערב ביין ולהפוך אותו למבעבע. כשאתה נותן לטבע לעבוד, זה תמיד טוב יותר!

במילים פשוטות, בעוד שיש שבעה זני ענבים המותרים לשימוש בשמפניה, רק שלושה ענבים עיקריים מהווים את עיקר היינות הללו כפי שאנו מכירים אותם. "פינו נואר, שרדונה ומונייה הם הנפוצים ביותר בשימוש,.

גורם מבחין נוסף בכל הנוגע לייצור שמפניה הוא צבע הענבים - כלומר שחור (או אדום) ולבן - כמו גם זה של המוצר המוגמר (שמפניות יהיו יין לבן או רוזה). לעתים קרובות תתקלו במונחים כמו בלאן דה בלאנס, שמתורגם ל"לבן מהלבנים", או יין לבן העשוי רק מענבים לבנים, שבשמפניה הוא בעיקר שרדונה; יש גם בלאן דה נואר (יין לבן העשוי אך ורק מענבים שחורים), המיוצרים בעיקר בענבי פינו נואר ומונייה בשמפניה. בקבוקים שאינם מציינים אף אחד מהמונחים הללו הם בדרך כלל תערובת של ענבים שחורים ולבנים כאחד.

סנן על פי
אפס סינון
לאנסון בלאק לייבל ברוט שמפניה
לאנסון בלאק לייבל ברוט שמפניה
מחיר ל-100 מ"ל - 23.87

לה בלאק לייבל ברוט חייב את שמו האיקוני לויקטור לנסון שנתן אותו ב-1937, הן כהוכחה לפתיחות לעולם והן כמחווה לחצר המלכותית של אנגליה שלנסון מספקת מאז 1900. הסגנון האותנטי של לה בלאק Label Brut עשוי מלוח עשיר ומגוון של יינות המדגיש את המגוון המלא של טרואר שמפניה. השיטה שלנו נשארת נאמנה למקורות השמפניה - לרוב ללא תסיסה מלולקטית - משדרת רעננות ייחודית. הבחירה המוקפדת של הקרוס - כולל אבני יסוד היסטוריות כמו דיזי, ורזנאי או טרפאיל - והנוכחות החזקה של יינות רזרבה משמרים את קביעות הסגנון לאורך השנים. תהליך היישון הארוך, ארוך פי שלושה מהדרישות הרשמיות של הכינוי, מאפשר ל-Le Black Label Brut לשלב בצורה מושלמת גם בגרות וגם חיוניות. הרעננות והאלגנטיות שלו יפתו גם את החובב הנמרץ וגם את האנינים המנוסים ביותר. לה בלאק לייבל ברוט מחמיא בצורה מושלמת לאפריטיף, לרגע יקר משותף עם מי שחשוב ולאותן ההנאות הקטנות של חיי היומיום

העין: הצבע בהיר וברור עם הדגשות ענברי ופיצוץ של בועות עדינות.

האף: תווים פירותיים של אגס וויליאם, תפוח ופירות הדר מחמיאים לניחוחות של מאפים טריים.

בחך: זרי פרחים של פרי בוסתן בשל, קלמנטינה, לימון ואשכולית מרעננים את החך ומעניקים תחושה רעננה. תווים של בריוש ופירות יבשים מוסיפים נופך של בגרות.

179.00 ₪
מחיר מבצע !!
וו קליקו ברוט
וו קליקו ברוט
מחיר ל-100 מ"ל - 31.87

וו קליקו ילו לייבל היא דוגמה מצוינת לשילוב של עידון ועוצמה. המבנה המוצק של הפינו נואר מקבל עידון על ידי הפינו מונייה, והשרדונה מעניק את האלגנטיות והעידון הדרושים לאיזון מושלם. ילו לייבל מיוצרת מענבים המגיעים משישים או שבעים כרמים שונים, כאשר היחסים המדויקים בין הזנים השונים נקבעים מחדש מדי שנה בשנה כדי להשיג בדיוק את הטעם המיוחד והמוכר של ילו לייבל. לשם כך נעשה גם שימוש נרחב ביינות רזרבה - היינות הטובים ביותר משנות הבציר הקודמות – לעתים עד שיעור של 40%. הדבר הראשון הבולט הוא המראה הנפלא: צבע צהוב-זהב עם טבעת של בועות קטנטנות. הניחוח הראשוני הוא של פירות לבנים וצימוקים, שאליהם מצטרפים ניחוחות של ווניל ובריוש מהחבית. הלגימה הראשונה מעניקה את הרעננות והעוצמה האופייניים לילו לייבל, ואחריהם מופיעה סימפוניה של טעמי פירות. זוהי נציגה אמיתית של משפחת ברוט, עם מבנה טוב וייניות מעולה.

239.00 ₪
שמפניה טייטינג'ה ברוט רזרב
שמפניה טייטינג'ה ברוט רזרב
מחיר ל-100 מ"ל - 25.20

בית טייטינג'ה נוסד בשנת 1734, כאשר ג'קוז פורנייה (Fourneaux), במקצועו סוחר של יינות מאיזור שמפיין, היה מהראשונים שרכשו כרמים באיזור שמפיין והחל לייצר את היינות המבעבעים הראשונים. בשנת 1932 נרכשה החברה ע"י פייר טייטינג'ר. בעקבות המיתון ומחיר האדמות הנמוך דאז רכש טייטינג'ר שטח עצום של כרמים שהכילו ענבי שרדונה לבנים וענבי פינו אדומים. באותו זמן, החליט פייר טייטינג'ר כי העינב הדומיננטי בבלנד יינות השמפיין של הבית יהיה שרדונה. הכרמים של בית טייטינג'ר חולשים על 288,840 דונם ומבודלים ל- 40 כרמים שונים. עינב השרדונה מהווה כ- 40% מהכרמים. לצורך השוואה, רק 27% מכלל הכרמים בשמפיין מכילים כרמים של שרדונה. זני ענבים האחרים בכרמים הם פינו נואר ופינו מונייה. בית טייטינג'ר נחשב לבית השלישי הותיק ביותר מבין יצרני השמפניות. בלנד של 40% שרדונה , 40% פינו נואר ו- 20% פינו מונייה. זהו אחוז גבוה של עינב השרדונה המופיע רק ביינות שמפנייה הגדולים. היין בעל צבע קש בהיר, צלול ובעל תסיסה צפופה וחיונית. האף שופע במינרליות, ארומה של פירות לבנים (אפרסק), פרחוניות ושמרים. היין יושן בין 3 ל- 4 שנים בבקבוק במרתפי היקב בכדי להגיע לבשלות אופטימאלית. היין מאופיין בטעמי פירות ציטרון בשלים עם חמיצות מצויינת ומרעננת. שמפניה אלגנטית עם מרקם קרמי עשיר

189.00 ₪
איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים