shoping cart 0

יין לבן ישראלי

 ישראל היא אזור דינמי של ייצור יין המאופיין בשטח מורכב ומיקרו אקלים דרמטי שנעים בין הרים קרירים בגובה רב למישורי חוף חמים ומדבר. במהלך שני העשורים האחרונים, גל חדש של יינות ישראלים מונעי איכות צץ בידי ייננים שפורצים גבולות, מתנסים בזני ענבים מקומיים ומשתמשים בטכנולוגיות העדכניות ביותר כדי ליצור יינות שמתחרים על הבמה העולמית - ומנצחים. 

יינות מזנים צרפתיים קלאסיים, כמו קברנה סוביניון, מרלו, סירה, שרדונה וסוביניון בלאן הם היינות הנערצים ביותר בארץ, עם זאת, יש עניין גובר ביין העשוי מזנים ים תיכוניים - ומהענבים המקומיים של האזור. לישראל יש בסך הכל 5,500 דונם תחת גפן. כ-60,000 טונות של ענבים נבצרים מדי שנה.

סוביניון בלאן

אחד הזנים החשובים ביותר ליינות לבנים משובחים בארץ, סוביניון בלאן עובר רנסנס בישראל. שתילות חדשות יותר של הענב בגבהים גבוהים יותר, יחד עם בציר מוקדם יותר ותסיסות קרות בנירוסטה הביאו לסגנון רענן ופריך עם תווי הדרים ארומטיים ופירות טרופיים שמתגלה כפופולרי למדי.

שרדונה

ענבי השרדונה נחשבים כזן הלבן המשובח בישראל מאז גדל כאן לראשונה בסוף שנות ה-80. מבחינה היסטורית, מיטב הביטויים של השרדונה הופקו בצפון רמת הגולן, אבל כיום האזור סביב הרי יהודה והרי יהודה זוכה למוניטין בזכות השרדונה האיכותית שלו. יותר ויותר, שרדונה עתיר אלכוהול ועץ אלון הופך לנחלת העבר. סגנונות פריכים שנעשו לפחות בחלקם בנירוסטה כדי לשמר את תווי התפוח הירוקים המרעננים של הענב נמצאים במגמת עלייה.

 

סנן על פי
אפס סינון
ווייט טוליפ לבן
ווייט טוליפ לבן
מחיר ל-100 מ"ל - 9.20

בשני הכרמים נבצרו הענבים באופן ידני והענבים הובלו בקירור ליקב, עם הגעתם הם מוינו באופן ידני ומבוקר. כלזן נסחט ורק הנוזל החופשי )Run Free )הועבר להמשך

תסיסה כאשר כל זן תוסס בנפרד במיכל אינוקס מבוקר טמפרטורה. התסיסה נעשתה בעזרת שימוש בשמריםמתורבתים המותאמים לזנים ארומטיים ובטמפרטורה

נמוכה על מנת לשמור על דיוק ומיצוי אופטימאלי של הפוטנציאל הגלום בענבים. בתום תהליך התסיסה עברו היינות תהליכי שפייה הצללה וייצוב עדינים על מנת לא

לפגוע בארומות הייחודיות להם. ממסך ייחודי של שני זנים השונים באופיים:גוורצטרמינר פרחוני ומתקתק וסוביניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ:

צבעו זהוב בהיר, באף פירות טרופים, פרי הדר ופריחת יסמין. בחיך מתגברים גויאבה, אשכוליות וליצ'י, על רקע סיומת עשבונית, מרירה ומרעננת. יין אפריטיף נהדר,

שיכול להתאים לבדו לערב עם חברים, או לצד נשנושים אסייאתיים כמו גיוזה שרימפס או רול סושי איכותי.

69.00 ₪
אדיר כרם בן זמרה סוביניון בלאן
אדיר כרם בן זמרה סוביניון בלאן
מחיר ל-100 מ"ל - 10.53

מחפשים יין קייצי, קליל ומרענן? הכול על יינות הסוביניון בלאן

מחפשים יין קייצי, קליל ומרענן? כדאי שתתנסו ביינות הסוביניון בלאן! אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מסבירים שהסוביניון בלאן הנו זן ענבים לבן שמוצאו באזורים שבדרום מערב צרפת, ובפרט באזור בורדו ועמק הלואר. 

זהו זן ענבים שגדל בעיקר באזורים הקרירים, והוא מתאפיין בעונת גידול קצרה למדי, אם בשל נטייתו להבשלה מהירה ואו הנוהג לקטוף אותו בטרם הבשלתו, לצורך שימור טעמו החמצמץ והמרענן. 

מרבית יינות הסוביניון בלאן הנם יינות יבשים המותאמים כאפריטיף, לצד מתאבנים ומנות פתיח קלילות, אולם זן ענבים זה משמש לעתים גם לייצור יינות מתוקים לקינוח (דיז'סטיף). כאמור, מדובר ביין שנחשב לקליל, מרווה ומרענן מאוד, מה שהופך אותו למשקה מושלם בימי הקיץ החמים.

מנעד הטעמים של יינות הסוביניון בלאן

בהקשר זה, ראוי לציין שבמאה ה- 18 עבר הסוביניון בלאן הכלאה עם זן ענבים אחר (קברנה פרנק), וכתוצאה מההכלאה הזו נוצר הזן הנפוץ "קברנה סוביניון". מקור זן ענבי הסוביניון בלאן הנו אמנם מדרום מערב צרפת, אך תפוצתו כיום חובקת עולם, ומגדלים אותו, בין היתר, גם בארה"ב, ניו זילנד, אוסטרליה, צ'ילה, ישראל, דרום אפריקה ומדינות נוספות. 

מעבר לקלילות והרעננות, יינות הסוביניון בלאן מאפיינים במנעד רחב מאוד של טעמים, כשחלקם ניחנים בטעמים מינרליים, ארומטיים, חמצמצים ועשביים יותר (בעיקר היינות הצרפתים המסורתיים שמותססים בדרך כלל בטמפרטורה גבוהה יחסית), בעוד האחרים ניחנים בטעמים אקזוטיים ופירותיים יותר, עם נגיעות של אפרסק, פסיפלורה, קיווי ומלון (דוגמת יינות הסוביניון בלאן שמחוץ לגבולות צרפת).

פואי פומה פלוריאן מולה

הגוון האופייני של יינות הסוביניון בלאן הוא על פי רוב צהבהב עם נגיעות ירקרקות. באופן כללי, ככול שצבע נוטה לצהבהב, זהו סממן שהענבים מעט בשלים יותר, והטעם נוטה להיות פירותי, בעוד שגוון ירקרק מעיד על טעם חמצמץ ועשבי. 

כמו כן, בחלק מהיקבים נוהגים ליישן את היין בחביות עץ אלון, זאת במטרה להדגיש ולהעצים את הניחוחות והטעמים העשביים הנוספים. אחד מיינות הסוביניון בלאן המומלצים הוא פואי פומה פלוריאן מולה.

מדובר ביין המגיע מאזור פואי שבעמק הלואר שבצרפת. יין זה מתאפיין בגוון צהוב בהיר, וארומות נפלאים ומרעננים של למון גראס, תפוז ואבן רטובה. טעמיו בעלי חמיצות נעימה ומינרלית של לימון ותפוחים חמצמצים.

 

79.00 ₪
2 ב-110
ברקן עלמון אסמבלאז' (חסר במלאי)
ברקן עלמון אסמבלאז' (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 7.87

 עלמון מורכב משרדונה, ויוניה וסובניון בלאן כאשר ענבי השרדונה והויוניה נבצרו ידנית בבשלות אופטימאלית, כל זן בזמנו, והותססו בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. בסיום התסיסה הראשונית, בחלק מהחביות אופשרה תסיסה שניונית, מלולאקטית, ובכל החביות נשמרו משקעי השמרים להענקת מורכבות ומבנה עמוק בתהליך ההתיישנות בחביות שנמשך כ 6 חודשים. ענבי הסוביניון בלאן נבצרו גם הם ידנית והותססו במיכל נירוסטה, בטמפרטורה נמוכה לשמירה על רעננות הפרי והיין נשמר במיכל עד ליצירת הממסך.הר עלמון המתנשא לגובה 728 מ', הוא מהמרשימים ברכס רמת עלמה שבגליל העליון. אזור הררי זה, המאופיין בסלעי בזלת, מהווה בית גידול יוצא דופן לענבי יין. היין מציג ארומות של פירות טרופיים לצד פירות עסיסיים, משמשים ואפרסק אשר עטופים בתבלינים עדינים כגון זעפרן ואגוז מוסקט. ארומות אלו, בשילוב חומציות מאוזנת ומבנה עגול ושמנוני, יוצרים יין לבן מורכב ואלגנטי עם סיומת הרמונית וארוכה.

59.00 ₪
ברבדו שרדונה
ברבדו שרדונה
מחיר ל-100 מ"ל - 11.33

 100% ענבי שרדונה. בעל גוון זהוב עמוק וצלול. ארומת פרי עוצמתית, אננס, אשכולית, פירות טרופים וניחוח וניל עדין. היין בעל חומציות קלה מאוזנת גוף וטנינים רכים.  היין צפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך שלוש עד שש שנים. היין יוצר בתהליך ייחודי המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת פרי השרדונה. ענבי השרדונה מכרם היקב עברו טיפול בעקת מים לפני הבציר להעצמת ארומת הפרי, טיפול הניתן לכל ענבי היקב. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ועבר הליך שיקוע של 24 שעות בקור להרחקת חלקיקים. המיץ הצלול תסס כחודש תסיסה איטית וקרה במיכל נירוסטה עד לכ-9 אחוז אלכוהול ולאחר מכן שני שליש הועברו לחביות עץ אלון חדשות לסיום תסיסה כהלית ומלולקטית תוך ערבוב משקע השמרים במשך שלשה חדשים (סורלי).עם סיום התסיסה  בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חודשים. בתום התהליך מוזג היין מהתהליך  ה"סורלי" עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה היא יין בעל דגש פירותי וחמאתי כמיטב המסורת של יינות "ברבדו". השרדונה הוא זן לבן שמוצאו מצרפת שם הוא מהווה זו עיקרי באזור הבורגונדי וכן באזור שמפין שם הוא משמש כזן בלעדי ליין שמפניה הלבן בלנק דה בלנק. כמו כן הוא הזן הנמכר ביותר בארה"ב. מוצאו היה שנוי במחלוקת והיו כאלה שיחסו לו מוצא ישראלי של ימי המקדש וטענו ששמו האמיתי הוא שר אדוני. בדיקות DNA  הוכיחו כבר לפני מספר שנים שזן זה הוא בן כלאיים טבעי של זן קרואטי לבן בשם גואי בלנק והזן האדום של אזור הבורגונדי פינו נואר וכל זה קרה לפני כ-300 שנה. יקב כרמי יוסף מגדל את הזן הזה על אדמה גירית הדומה לזו של אזור השמפן ומפיק ממנו יין צעיר ורענן המזכיר טעמים וריחות של פירות ריחניים כגון מילון, אפרסק, תפוח ועוד על רקע של טעם חמאתי שמקורו בתסיסה המלו לקטית.

85.00 ₪
רמת נגב נווה מדבר בלנד לבן
רמת נגב נווה מדבר בלנד לבן
מחיר ל-100 מ"ל - 9.20

הכרמים- הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות מגיעים מחלקה בבעלות היקב באזור רמת נגב, בסמוך למושב קדש ברנע. חלקות בכרם חלוצה, שניטעו בשנת 2005 בצידו המערבי של המושב. הכרם גדל על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר. הכרם נהנה מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי. תהליך ההכנה- הענבים עוברים מעיכה ומיד לאחר מכן הפרדה מהקליפות, לשימור הצבע הבהיר של הנוזל הראשוני. לאחר מכן התירוש עובר השריה קרה במכלי נירוסטה על מנת להגיע לנוזל נקי לפני תסיסה, לאחר מכן היין עובר תסיסה קרה ואיטית לשימור מיטבי של ניחוחות וטעמי הפרי. בתום התסיסה היין עובר שפייה ראשונית ולאחר מכם אחסון במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה על מנת למנוע את התסיסה המלולאקטית, לאחר יצוב, היין עובר סינון וביקבוק. צבע- צהבהב כמעט שקוף עם נימות ורדרדות. התקבל ע"י סינון היין הלבן (סוביניון בלאן ושרדונה) וערבובו עם הקברנה פרנק הורוד שיוצר בשיטת "בלאן דה נואר". היין עבר ייצוב בקור. המלצת הגשה-היין מיוצר בשיטת "בלאן דה נואר". הענבים עוברים מעיכה ומיד לאחר מכן הפרדה מהקליפות, לשימור הצבע הבהיר של הנוזל הראשוני. לאחר מכן התירוש עובר תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשימור מיטבי של ניחוחות וטעמי הפרי. בתום התסיסה היין עובר שפייה ראשונית ולאחר מכם אחסון במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה על מנת למנוע את התסיסה המלולאקטית, לאחר יצוב, היין עובר סינון וביקבוק. היין מומלץ להגשה כשהוא מצונן היטב לכ-8 מעלות. היין יבש ובעל חמיצות נעימה לכן יתאים למנות דגים ועוף. כמו כן ליין סיומת וניחוח פרי טרופי, לכן ישתלב עם מנות מתובלות היטב ועם מנות מהמטבח האסיאתי.

69.00 ₪
פלם בלנק (חסר במלאי)
פלם בלנק (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 13.20

בציר: החורף שקדם לבציר 2022 היה משופע במנות קור שתרמו תורמת לליבלוב אחיד, פוריות גבוהה וצימוח טוב ומאוזן של הגפנים. העונה נמשכה עם אביב וקיץ מתונים ללא אירועי חום קיצוניים, אשר תרמו להבשלות אחידות ורציפות. היבולים ברוב הכרמים היו מעט גבוהים מהממוצע ובאופן נדיר קיבלנו באותה נשימה גם יבולים איכותיים. תהליך הייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי עם עלות השחר, תוך הקפדה על ניקיון פרי מוחלט. לאחר שכל זן נבצר במועדו האופטימלי, האשכולות עוברים סחיטה ולחיצה עדינה מאוד בשלמותם. התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה (14-16 מעלות צלזיוס) לשמירה על ארומות הפרי והרעננות האופייניים לאיזור. 15% מהענבים תססו והתיישנו בחביות עץ אלון 225 ו-500 ליטר. משך ההתססה- 21 יום. ירותיות ופרחוניות. זהו יין צעיר ורענן אך פ, בחך חמצמצות נעימה, , פרחוניות ורעננותרפירות הד -באף רשמי טעימה:עם זאת בעל מורכבות.

99.00 ₪
כרמל שרדונה כרם אדמון (חסר במלאי)
כרמל שרדונה כרם אדמון (חסר במלאי)
מחיר ל-100 מ"ל - 10.53

היין בעל גוף מלא ומתאפיין בניחוחות של אגסים בשלים, אפרסקים לבנים, ובריוש משולב במעט וניל. הסיומת ארוכה ומאוזנת. התאמה לאוכל היין ילווה היטב מנות כגון, קרפצ'ו לוקוס, עוף במילוי ירקות וויטלו טונטו. כרמים כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון ומשקיף על אפיק נחל דלתון. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות ובשלג במרבית השנים. הקרקע מסוג טרה רוסה אדמדמה ומכילה אחוז גבוה של אבן. ייצור היין לאחר סחיטה עדינה תסס התירוש בחביות עץ אלון צרפתי (כ–25% מהן חדשות), בהן המשיך והתבגר במשך שמונה חודשים על משקעיו (Sur Lies). בציר הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2015 היו קרים מהממוצע. כמות המשקעים הייתה נמוכה מהממוצע הרב שנתי. האביב היה קריר והבציר החל ב–10 ימי איחור ביחס לממוצע. חודשים אוגוסט וספטמבר היו חמים מהרגיל וכללו אירוע של סופת אבק. למרות התנאים המורכבים, הצלחנו לייצר יינות מורכבים ואיכותיים.

79.00 ₪

מחפשים יין לבן ישראלימחפשים יין לבן ישראלי ששווה כל לגימה? זה הזמן להכיר יינות עטורי פרסים!

מחפשים יין לבן ישראלי ששווה כל לגימה? היינות הלבנים, ובפרט זנים דוגמת שרדונה וסוביניון בלאן, מאופיינים בטעמים פירותיים וחמיצות קלילה ומרעננת מבלי להכביד על החך, מה שהופך אותם לבחירה המושלמת בימי הקיץ הלוהטים. 

בשנים האחרונות זוכים היינות הישראליים להכרה בינלאומית ומוניטין רב בפסטיבלי יין, אירועים קולינריים ברחבי העולם ותחרויות יוקרתיות שונות. אז אם בא לכם להתפנק עם יינות כחול לבן איכותיים באמת, זה הזמן להכיר את היינות עטורי הפרסים ולגלות את קסמם! 

המומחים אנשי הצוות המקצועי מבית מבחר המשקאות מציינים שבישראל מתקיימות מידי שנה כמה תחרויות יין בסטנדרטים בינלאומיים, בהן Best Value, אשכול הזהב וטרה וינו. לתחרות טרה וינו שמתקיימת כבר 18 שנים ברציפות נשלחו השנה 619 יינות מהארץ ומהעולם.

טפרברג אינספייר ארט סוביניון בלאן

היינות בתחרות זו נבדקו בטעימה עיוורת על ידי חבר שופטים שכלל ייננים, סומליירים ואנשי מקצוע מענף היין. תחרות אשכול הזהב מתקיימת מזה 22 שנים ברציפות. לתחרות שנערכה השנה נרשמו 266 יינות. 

יין לבן ישראלי שזכה במדליית זהב בקטגוריית סוביניון בלאן הוא סוביניון בלאן אינספייר ארט של יקב טפרברג. מדובר ביין יבש, קלאסי ורענן, המיוצר מ- 100% ענבים מזן סוביניון בלאן הגדלים בגליל התחתון. 

היין הזה ידוע בארומות העזות והטריות שלו ובטעמיו הפריכים והרעננים. גוון היין הנו צהוב בהיר עם ירקרק עדין. הוא מתאפיין בארומות דומיננטיות של פירות הדר ועשבוניות בוקר רעננה ונגיעות של פירות טרופיים. טעמיו הפירותיים מלווים בחמיצות מרעננת וסיומת ארוכה ומהנה.

היין המושלם להרוות בו את הצימאון בימי הקיץ החמים

טפרברג אינספייר ארט סוביניון בלאן ניחן בגוף קל עד בינוני ובאיזון הרמוני בין מתיקות לחמיצות, תוך שהוא מחוזק על ידי מינרליות עדינה. היין עובר תהליך ייצור קפדני, המורכב מהתססתו בטמפרטורה מבוקרת, כשבשלב שלאחר מכן חלקו מועבר לחביות עץ וחלקו למכלי נירוסטה, להמשך התפתחותו מעל למשקעי השמרים במשך 6 חודשים נוספים. 

יין זה מתאים מאוד כאפריטיף, לפני הארוחה, כדי לפתוח את החך, בין אם באירועים משפחתיים ובין אם באירועים חברתיים קלילים, כמו ברביקיו, פיקניקים או סתם ישיבה על הטרסה. הוא גם משתלב נהדר עם ארוחות קלות כגון דגים, סלטים, פסטות, עוף צלוי וכן הלאה. בזכות רעננותו וחמיצותו, היין מושלם להרוות בו את הצימאון בימי הקיץ החמים.

בשורה תחתונה, אם הנכם מחפשים יין לבן ישראלי קליל וארומטי, זהו בהחלט יין ששווה לנסות!

איזה קוקטייל תרצו להכין ?
איזה קוקטייל תרצו להכין ?

מבחר מתכונים לקוקטלים